top of page

MAGYAR ASSO 99 OSZTÁLY HIVATALOS HONLAPJA

Itt találjátok 2016 vezető híreit, valamint a linkeket a hajónaplóhoz és a galériákhoz 2016-ból.

December 22, 2016

Osztálykapitányi köszöntő

Kedves Asso Sporttársak,
 

a közelgő új év kapcsán engedjétek meg, hogy röviden értékeljem az évünket.
 

Először is nagy öröm számomra és remélem számotokra is, hogy osztályunk egyre népesebb, versenyeink újra népszerűek és izgalmasak és ez fokozza azt az élményt, amit ez a nagyszerű hajó adhat nekünk.
 

A kitűzött feladatok közül majdnem mindent teljesítettünk, egyedül a drón felvétellel vagyok adósotok, sajnos a vállalkozónak nem sikerült teljesítenie a megbízását.
 

Bevezettük az éves tagdíjat és sikerült megnyernünk a Dell-t az osztály szponzorálására, mely egy jó hátteret ad a gazdálkodásunknak. A jövő évben reméljük a szponzorációnk folytatódik köszönhetően szponzorunk megelégedettségnek.
 

Kialakult egy jól működő csapat Földházi Kriszta és Kántás Gyula személyében. Mindketten nagyon lelkesek és sokat tesznek az osztályért.

   

Még egyszer szívből gratulálok a Fantomasso csapatának az idei teljesítményükhöz.    

 

És most dőljünk hátra egy kicsit, élvezzük az ünnepeket és készüljünk gondolatban az új évre.
 

Ezúton kívánok Mindenkinek Boldog Karácsonyt és Egészségben, Sportsikerekben gazdag Új Évet!

Vadnai Tamás

Osztálykapitány

October 25, 2016

A szezon 360-a

Megörökítésre került a szezon 360-as fordulója, amit az idei Magyar Bajnokságon követett el BMW Sailing Team Csapata. Ugyan nem büntetésből, hanem inkább büntetésül :)

October 10, 2016

2016 évi Ranglista verseny díjátadó

Október 11-én délután került sor a Dell Asso ranglista 2016-os díjátadóra az Invigor Kft. bécsi útii irodájában.
 

A díjátadón a nyertes csapatokon kívül más csapatok is képviselték magukat (Picabo, Equilor, Fiji, BMW, Ou Sali).
 

Az idei évad két rendkívüli eseménnyel párosult, egyrészt idén pénzdíjazásban részesültek a ranglista helyezettek a Dell Magyarország jóvoltából, másrészt idén történt meg először, hogy a a ranglista győztese minden versenyt megnyert, amin elindult. 
 

A díjátadón Diienes-Oehm Tivadar, a Dell Magyarország vezetője és személyem, mint osztálykapitány köszöntötte a megjelenteket. Tivadar kis nosztalgiával beszélt életet első Kék Szalag versenyéről, melyet a BMW trapézán töltötte és verseny végére teljesen kimerült.

Először azoknak a munkáját köszöntem meg, akik sokat tettek az osztály sikeréért. Kántás Gyula, Földházi Kriszta és Petrányi Zoli neve került említésre. Gyula az on-line megjelenésünket végzi, Kriszta a szervezésben veszi ki részét, Zolinak nagy köszönet a vendéglátásért.
 

Ezután került sor a díjátadóra. Először a külön díjat adtuk át, Csury Zoli által felajánlott spinakkert a 100% csapata nyerte, mint a ranglistán legtöbbet előre lépett  egység. 

Végül átadásra kerültek a pénzdíjak, Majtényi Szabolcs vezette Fantomasso az első, ifj. Fazakas György vezette Csimborasszó a második és Detre Szabolcs kormányozta Infla Deus harmadik helyezést ért el. Fantomasso csapata megkapta a hagyományos vándordíjat is.
 

A díjátadót követően igazi klubélet zajlott, beszélgetéssel, képek nézegetésével és koccintással. 
 

Jó szelet a következő szezonra is!

És nehogy már megint minden versenyben alul maradjunk. :)

Vadnai Tamás

Osztálykapitány

October 02, 2016

ASSO99 European Open - 4th day

Befejeződtek az ASSO EB futamai. Az utolsó nap összefoglalóját, Majthényi Szabolcs állította össze.

 

A mai napon három futamot rendeztek. Mire kiértünk a pályára, már kettes hármas szél fújt, ami aztán még jobban be frissült. Az első futamban a BMWvel a nyakunkon rajtoltunk és nagyon szorosan értünk fel a bojához. Hátszélben a bajor herceg is nagyon közel került de sikerült elsőnek felluvolnunk. Innentől nagy küzdelem árán tartottuk meg az első helyünket, mert öten kevesek voltunk a szélhez. Második a BMW lett, harmadiknak a herceg futott be a Picabo előtt. A következő futamban már indokolt lett volna a fock, de az nálunk nem volt, ezért nem kellett gondolkoznunk a vitorla cserén. Már voltak 18-20 csomós pöffök, de szerencsére nem voltak hullámok. Így túl tudtuk élni az első kreuzot, bár elég gyengén taktikáztunk. Hatodik helyen húztunk spinnakert és folyamatosan zárkóztunk fel az élmezőnyhöz. A lee bóját már negyedik helyen vettük és ezt az egész cirkáló szakaszban meg is tartottuk. Hátszélben még sikerült becsúszni a BMW mellé, így belső helyen tudtunk halzolni a cél felé. A harmadik helyünk összetettben elég volt ahhoz, hogy az utolsó futamon már ne kelljen elindulnunk. Ez jól is jött mert a génuánkon egy kisebb szakadás keletkezett. Ezzel megnyertük az összetett versenyt és az utolsó futamot már csak kívülállóként tekintettük meg, ahol a BMW nagyszerűen vitorlázva megszerezte a futamgyőzelmet. Sajnos ez is kevés volt nekik a dobogóhoz, két ponttal lemaradtak a harmadik helyről. 5. helyen a Picabo végzett

September 30, 2016

ASSO99 European Open - 2nd day

Szombaton reggel ismét várakozással kezdődött a nap, 11-kor futottunk vízre. Ismét keleti szélben rajtolt el a mezőny. A rajt elött elfordult a szél kb 15 fokot észak felé, ezért jobb csapáson nem lehetett elrajtolni. A rajtot a lányok (GER 144) kapták el legjobban és a másik német csapattal (GER 74) áltak az élre. A hátszelet Olcsiék nyitották a legjobban éa a szakasz végére már 100 méteres előnyt szereztek. A második kreuzban módosították a pályát, aminek az lett az eredménye, hogy a bója bekerült a sziget takarásába és a környékén semmi szél nem fújt vagy ami jött az teljesen különböző irányokból fújt. Sok helycsere történt a kavarodásban. A futamot végül az Olcsiék nyerték, a herceg csapata lett a második és a 74-es német csapat lett a harmadik.
A második futamra 2órás várakozás után került sorra északi szélben. Most a lúv rajt fizetett és a pálya jobb oldala volt szélben erősebb. A hetceg (GER151) ismét jól nyitott, a magyar egységek is erre tartottak. A futamot a folyamatosan élen álló GER74-es csapat nyerte, második helyen a Fantomasso, a harmadikon pedig a Picabo végzett.
Este egy kellemes vacsorával és némi carpirinha elfogyaszásával zárult.

September 29, 2016

ASSO99 European Open - 1st day

Megkezdődött az Asso Európa bajnokság.
Idén a Chiemsee ad otthont a versenyeknek, melyen három magyar hajó képviseli hazánkat..

  • A Vadnai Tamás kormányozta BMW Sailing Team mint cím védő

  • A Szabolcs Majthenyi vezette Fantomasso, az idei magyar bajnok

  • és a Dr. Kovács János navigálta Picabo.

...

Az első nap összefoglalója Vadnai Tamás "tollából":
12 hajó nevezett az idei Asso Európa Kupára. A három magyar és kilenc német egység délután 1.00-kor futott ki vízre és várakozott a keleti szellőben. Zsűri az első adandó alkalommal elindította a futamot. Öt csomós keleti szélben rajtoltunk, ami folyamatosan egyre kevesebb lett. A második kreuz végén befuttatták a hajókat és a szél is teljesen elfogyott. A futamot végig vezetve a GER 138 hajó nyerte, második a kölcsön hajóval versenyző Fantomasso csapat (HUN 114) lett és harmadiknak pedig a Luitpold bajor herceg (GER 151) csapata futott be. A partra érkezve végig kóstoltuk a König Ludwig sörgyár söreit, majd este egy grill partival záródott a nap.

September 19, 2016

Évadzáró osztálykapitányi tájékoztató

Kedves Assos Sporttársak!

Véget ért a 2016-os versenyév, melyet a Majthényi Szabolcs vezette Fantomasso csapata nyert úgy, hogy minden versenyt megnyertek, amin elindultak.
Gratulálunk ehhez a kimagasló eredményhez!

díjátadó ünnepségre 2016. október 11-én 17 órakor kerül sor az Invigor Kft. irodájában (1023. Bécsi út 4. II. em.), melyre mindenkit szeretettel várunk egy koccintásra.

Idén a ranglista 1-3 helyezettje pénz díjazásban részesül, az év elején meghirdetett összegekben (200, 100, 50 eft) a Dell Magyarország támogatásával. A ranglistán második lett a Csimborasszó és harmadik az Infla Deus.

Csury Zoli által felajánlott Tuss Sails spinakkert pedig a 100% csapata nyerte, mint a tavalyi évhez képest legtöbbet előrébb lépett egység.

Mindenkinek gratulálok az eredményekhez!

PS: És bár a hazai vizeken befejeződtek a versenyek az Asso European Open még előttünk áll, ha van valakinek kedve jönni még nem késő becsatlakozni a jövő hét végén kezdődő versenyre, melyre a rendezők kölcsön hajót is felajánlottak.

Jó szelet!

Vadnai Tamás

osztálykapitány

September 16, 2016

Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny

Lezajlott a szezon utolsó Ranglista soroló versenye is, a 2016 évi Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny. Az metorológiai előrejezés ellenére - mely markáns hidegfronti betörést jósolt - ranglista versenyhez méltóan, népes asso mezőny sorakozott fel a 211 nevezett hajóval, a rajtvonal mentén.  A start előti zivatart követően, kellemes szélben lőték el a startot és a BMW Sailing Team nagyszerű rajttal vezete az abszolút mezőnyt. A napsütés beköszöntével a szél sajnos lállt így a nagyobb vitorlázatú hajók sjnálatos módon erőből lehagyták az Assokat.

Az első befutóra, aki a Horgos Tamás vezette Fantomasso volt, több mint négy órát kellett várni. Innen számolva viszont húsz perceben belül az összes asso befutott, ami továbbra is azt mutatja, hogy a mezőny nagyon egységes és nincs helye a hibázásnak.

Gratulálunk minden résztvevőnek a nagyszerű versenyzéshez.

Az osztály eredeményeit a lenti linkre kattintva láthatjátok, míg az abszolut eredményeket a Magyar Virtolás Szövetség oldalán találjátok meg.

August 27, 2016

Nagyhajós Bajnokság I. forduló

Véget ért a 2016. évi Magyar Bajnokság. A bajnokság idei Győztese a Majthényi Szabolcs kormányozta Fantomasso csapat. Második a Nyári Zsolt vezette Picasso. Harmadik a Bartos Zoltán navigálta BDO. A részletes eredmény listát itt találjátok. 

A versenynapokon készült képekket Lászlófy Csaba facebook megosztásában érjétek el, kinek ezúton is köszönjük a nagyszerű fotókat és a megszotást.

A bajmokság részleteiről, az idei év újonc csapatában tevékenykedő Melha Marci készítette, melyösszefoglalót a hajónaplóban olvashatjátok.

August 13, 2016

One Design Trophy IV. - Füred Kupa

Véget ért az DELL ASSO99 Ranglista Sorozat hatodik veresenye, az OD Trophy IV. fordulójával. Ez a verseny nem csak az Asso, de a szövetségi ranglista sorozatba is beszámított. A flotta - várakozásokon felül teljesítve - 11 hajóval állt rajthoz és így a mezőny legnépesebb osztályát alkotta.

Újabb fontos lépést tettünk meg az osztályban maradás útján! Köszönjük mindenkinek a részvételt! 

A ranglista sorozat élén újra változás állt be. A Fazakas György kormányozta Csimborasszó vissza vette a vezető helyet.

A részletes erdeményeket a lenti linkre kattintva találjátok

July 31, 2016

ASSO Országos Bajnokság 2016 - Kiírás

Hamarosan kezdődik az idei Országos Bajnokság, ami egyeben a legfontosabb állomása a DELL ASSO99 Ranglista Sorozatnak. Az itteni részvétellel szerzheti meg mindenki a legtöbb pontot a szezon során.

A kiirást megtaláljátok a lenti linkre kattintva

A bajnokság ideje alatt - 25-én csütörtökön 19 órától - kerül sor a második "ASSO Piknik"-re, a Petrányi Pincészet jóvoltából, melyre ezúton is minden assost szerettel várunk!

July 23, 2016

MET Kupa - Balatonföldvár - Eredmények

Véget ért a MET Kupa Balatonföldváron, vagyis lezárult a DELL ASSO99 Ranglista sorozat 5 fordulója. A versenyen - a számos távolmaradás ellenére is - hat hajó nevezett és állt a rajthoz mindkét nap folyamán. Ezért külön köszönet Földházy Krisztinának az osztály újdonsült Titkárának, aki rengeted követ megmozgatott, hogy ez a létszám össze jöjjön.

A versenyt a Majthényi Szabolcs kormányozta Fantomasso nyerte kemény versenyben. Második lett a Nyári Zsolt vezette Picasso és harmadik lett, Vadnai Tamás vezényelt BMW Sailing Team.

Gratutlálunk Minden versenyzőnek a hétvégi eredményekhez. A részletes eredményeket a lenit linkre kattintva találjátok.

Változott a sorrend a ranglista állásában is. A Fantomasso, Kékszalag utáni újabb győzelmének  - illetve a Csimborasszó távolmaradásának - köszönhetően, átvette a vezetést.

A haramdik - ötödik helyen ádáz csata zajlik. Három hajó is pont egyenlőséggel küzd a dobogóért. Részletek megtaláljátok a Ranglista oldalon

July 22, 2016

MET Kupa - Balatonföldvár

Hétévégén Újabb álomásához érkezik a DELL Asso99 Ranglista Verseny! Indul a MET Kupa Balatonföldváron.

Ugyan ez a verseny "csak" a saját ranglista sorozatunkba számít be, ám reméljük így is népes mezőny vesz részt a hétvégi megéretettésen.

A vesenykiírást Szövetség oldaláról le lehet tölteni.

July 13, 2016

48. KÉKSZALAG ERSTE WORLD NAGYDÍJ

Megszülettek az előzetes eredményei a 48. Kékszalag Nagydíjnak, ami egy az DELL Asso99 Ranglista verseny negyedik fordulója is volt.

A rajtvonalhoz az idei évad legtöbb hajója sorakozott fel. Sajnálatos módon elrajtolnia és célba érnie már nem sikerült mindenkinek.

A Paksi Álmos kormányozta 100%-nak a rajt előtti másodpercekben leszakadt a grósza, valamint Kakas Máté által vezetett Fiji-Dockyard a nyugati medencében, műszaki hiba miatt kényszerült kiállni.

Gratulálunk minden versenyzőnek a nagyszerű versenyhez!

Az aktuális ranglista állás feltölrésre került az oldalra.

June 25, 2016

F.W. Raiffeisen Private Banking OD Trophy III. forduló - Eredmények

Véget ért a két napos balatonföldvári OD Trophy verseny. A szervezők mind a vizen, mind a parton mindent megtettek azért hogy az idei verseny is felejthetetlen legyen a részvevők számára. 

Kilenc hajó osztályban több mint hatvan hajó vett részt a versenyen.

Az Asso osztály is nyolc hajóval képviseltette magát a futamokon.

Részleteket lásd a hajónaplóban.

June 24, 2016

F.W. Raiffeisen Private Banking OD Trophy III. forduló

2016. június 25-26-án kerül megrendezésre a következő OD forduló Balatonföldváron. Ez a verseny szintén ranglista versenynek számít, mind az ASSO, mind pedig a szövetségi ranglistában, így kiemelten fontos, hogy nagy számban képviseltesse magát az osztály a hétvégén.

A futamokon kívül a szervezők számos programmal készülnek a parton is, mind a versenyzők, mind pedig családtajaik részére, mely programok tovább emelik a hétvége színvonalát.

June 15, 2016

Euro Open 2016

Megérkezett a 2016 évi Európa-bajnokság versenykiírása és regisztrációs lapja. Kattintsatok a részletekért

June 08, 2016

Kereked OD Trophy

Futamokban szegény, ám élményekben gazdag OD Trophy áll mögöttünk. Részleteket olvassátok el a Hajónaplóban.

June 03, 2016

Kereked One Designe Trophy

Hétvégén teljes erővel megindul az ASSO ranglista verseny.

A DELL ASSO99 Ranglistasorozat újabb állomásához érkezik. Az évad első pályaversenye a kerekedi vitorlás klub szervezésében kerül megrendezése, a One Designe Trophy versenysorozat 2. második állomásaként.

A szombati versenynapot követően 17 órától a Petrányi Pincészet látja vendégül az osztály tagjait és családtagjait egy kellemes szombat esti borozgatásra a Kereked Vitorlás Klub klubházában.

Minden ASSO-st várunk sok szeretettel!

May 06, 2016

2016. évi Balatoni Évadnyitó DO-Q-MENT GreenArchive Nagydíj

A balatoni évaddal egyidőben, hivatalosan is kezdetét vette a 2016. évi DELL ASSO99 Ranglista Versenysorozat.

Kattints a részletekért!

April 30, 2016

Olasz Nyílt Nemzeti Bajnokság - 2016

Megkaptuk az olasz bajnokság kiírását. Kattintsatok a részletekért!

April 23, 2016

Balatoni Évadnyitó

Hamarosan itt az első ranglista verseny időpontja. Május 7-én startol a 2016. évi Balatoni Évadnyitó DO-Q-MENT GreenArchive Nagydíj.

 

Figyelem! Kékkönyves verseny! Nem csak az orvosi a lényeg, az lehet még hónapokig érvényes. A verseny engedélyek megléte is elengedhetetlen a nevezésekhez! Mindenki - aki indulni szeretne -, most még időben van a szükséges igazolások beszerzéséhez.

 

Jó Szelet Mindenkinek!

April 12, 2016

One Design Trophy - 2015

A 2015 évi One Design Trophy ranglista verseny helyezettjeinek díjazására az április 23-24-i kenesei szezonnyitó díjkiosztójának keretein belül kerül sor.

Kérünk minden díjazottat - de legalább az első hármat -, hogy vegyenek részt a díjkiosztó ünnepségen és képviseljék hajójukat.

Ezúton is gratulálunk a nyertes PEECASSO legénységnek, a második helyezet CSIMBORASSZÓ és a harmadik helyezett BMW SAILING TEAM legénységének, valmint minden résztvevő csapatnak a helyezésekhez és akitartó versenyzéshez.

Reméljük idén szorosabb versenyeket és népesebb mezőnyt láthatunk az OD Trophy versenyein.

March 25, 2016

ASSO99 European Cup 2016

Idén a Németország ad otthont a z ASOO99 Európa bajnokságnak. Helyszín a Chiemsee. A bajnokság tervezett időpontja 2016. 09. 30 - 10. 02.

Amennyiben az időpont változik, azonnal jelezzük.

March 24, 2016

ASSO Italy 2016

Az olaszországi ASSO osztály publikálta a tervezett 2016-os versenyeket. Kattintsatok a részletekért

March 23, 2016

Osztálykapitányi Köszöntő

Kedves Assos Sporttársak!
 

Köszöntelek Benneteket a megújult honlapunkon, köszönet érte Kántás Gyulának, aki fáradságos munkával létrehozta.
 

Örömmel jelentem be, hogy a Dell Magyarország ebben az évben az Asso ranglista hivatalos szponzora lett. A szponzorációból a ranglista elismertségének növelése valósulna meg, ezzel is ösztönözve Benneteket, hogy minél több versenyen vegyetek részt. 
Egyrészt az első három helyezett pénzdíjazásban részesül, az első 200, a második 100, míg a harmadik 50 ezer forintot nyer. Másrészt Csury Zoli felajánlását is megtámogatnánk, vagyis a mezőny második felében versenyzők között a legnagyobb fejlődést elérő hajó egy Tuss spinakkert kap az elért eredményéért.

A szponzoráció feltétele, hogy a hajókon a Dell logóját tüntessük fel a ranglista versenyeken. A matricát a ranglistában részt vevőknek viselniük kell.


Szintén a szponzorációból finanszírozható egy drón felvétel elkészítése, mely a Kereked Kupán kerülne rögzítésre, ezzel pedig az Assozás kivételes értékeit népszerűsítenénk.
 

Petrányi Zoli felajánlásával a Kereked Kupa alatt kerül megrendezésre osztály összejövetelünk, szombaton a  futamok után megkóstolhatjuk a Petrányi pince borait.

Baráth Gábor osztálytitkár legfőbb feladata a legénység toborzás, hozzá lehet fordulni akkor, ha átmeneti problémátok lép fel a legénységben. 
A toborzás és népszerűsítés eszköze lesz egy olyan verseny, ahol fiatalok kipróbálhatják az Assozást, úgy hogy a hajó egy-két tagja segíti őket. Erre a célra a Horváth Boldizsár Emlékverseny (július 10. Balatonfüred) került kiválasztásra, főleg azért mert nem ütközik kishajós versennyel. Kérlek Benneteket, hogy segítsétek ennek a célnak a megvalósításában is! 

 

Remélem, hogy a mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy ismét fellendüljön a flotta élete és újra élmény legyen az Assozás mindenki számára, mert ez a legfontosabb.

Ha bármilyen ötlet, javaslat merül fel Bennetek, hívjatok vagy írjatok és osszátok meg velem.
 

Jó szelet!

Vadnai Tamás

March 06, 2016

Hungária Yacht Club Kupa 2016

Meghívást kapott az ASSO Osztály a Hungária Yacht Club-tól a május 21-22-én megrendezésre kerülő Hungária Yacht Club Kupára.

A verseny pálya verseny. Nem ASSO ranglista soroló verseny, ám jó felkészülési alkalom a csopaki OD-re.

February 17, 2016

Asso Osztálygyűlés

Az előzetesen meghírdetett időpontban, megtartuttok a rendszeres éves osztálygyűlésünket. Részletek a hajónaplóban.

Ranglista verseny 2015

A Peecasso csapat első alakalommal, mint a Ranglistaverseny győztese, egy évre megőrizheti a Paksi Álmos által, 2007-ben alapított Asso99 Ranglista Vándordíj emlékplakettet.

Please reload

wind_forecast.jpg
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
mvsz-logo-2022.png
vituki_kht.png
bottom of page