top of page

MAGYAR ASSO 99 OSZTÁLY HIVATALOS HONLAPJA

Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny

17 Sep 2018

A hétvégén került megrendezésre az utolsó DELL EMC Asso99 Ranglista verseny, a Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny A verseny nagyszerű vitorlázó időben és rekord nevezési létszámmal (227 hajó) került indításra, ahol esetenként 20 csomó feletti szél repítette a hajókat. Várható volt, hogy hamar lefutja a mezőny a pályát. A nevezettek között öt Asso volt. A jó szélnek köszönhetően 218 befutó közül, a nagyszerű abszolút 6. helyen, az Assok közt elsőként Fiji, Kakas Máté kormányzásával.

Őket követte az Infla Deus, a Tomasso, a Voodoo, majd a Challenger.... Őket pedig a a mezőny "maradék" több mint 80%-a

Gratulálunk minden résztvevő versenyzőnek!

Fitout Asso99 - Magyar Bajnokság

08 Sep 2018

A hétvégével befejeződött a 2018-as Fitout Asso99 Magyar Bajnokság.

A tervezett nyolc futamból, hatot sikerült lebonyolítani, abból is négyet a szombati versenynapon, az utolsót pedig a bajnokság lefújása előtt fél órával, ami mutatja, hogy ez a bajnokság sajnos meglehetősen szélmentesen telt. A versenyrendezőség mindenesetre kihozta a lehető legtöbbet a rendelkezésére álló lehetőségek közül és korrekt futamokat bonyolított, így a bajnoki címet idén a tudásban és forma időzítésben legjobb csapat, a Fantomasso CSAPAT hódította el. Második a Picasso legénységes, harmadik helyen pedig az Infla Deus csapat léphetett a dobogóra,

A Kereked Vitorlás Klub idén is méltó helyet biztosított a bajnokságnak és a parti személyzet is mindent megtett a versenyzők lehető legjobb kiszolgálásának érdekében. 

Köszönjük a munkáját a versenyrendezőségnek, valamint mindenkinek, aki részt vett a szervezésben, illetve a lebonyolításban. Külön köszönet a Fitout Zrt.-nek, aki most már második éve szponzorálta a Bajnokságot. Köszönjük az összes részvevőnek, hogy emelete a bajnokság színvonalát.

Jó Szelet mindenkinek a szezon további részére.

Fitout Asso99 Országos Bajnokság

20 Aug 2018

Kedves Sporttársak!

 

Nagy örömmel osztjuk meg a 2018-as Országos Bajnokság versenykiírását. Reméljük nagy számú  részvétellel és érdekes futamokban gazdag bajnokság lesz.

A további információkat folyamatosan tesszük közzé a weboldalon. Kérjük folyamatosan figyeljétek az oldalt.

Asso Európabajnokság - Összefoglaló Videó

05 Aug 2018

Elkészült egy összefoglaló videó az Asso99-es Európa bajnokságról, melyet a YouTube-on megtekinthettek.

Jó szórakozást!

ASSO99 European Open - Eredmények

01 Aug 2018

Szerdán véget ért a 2018-as Asso99-es Európa bajnokság. Sajnálatos módon a hétvége kezdetével elérte az országot a nyár első komolyabb meleg hulláma, mely kapcsán már várható volt, hogy túl sok szél nem fogja segíteni a versenyzőket. A nagy meleg próbára tette a mind a versenyzők, mind pedig a verseny szervezők kitartását. Szerencsére egyikből sem volt hiány. A versenyzők türelmesek voltak, a verseny rendezők pedig agilisak, így végül a lehető legtöbbet - hat futamot - hoztak ki a rendelkezésre álló több mint három napból.

Magabiztos versenyzéssel a Majthényi Szabolcs kormányozta FANTOMASSO CSAPAT ( Pálffy András, Horgos Tamás Ferenc, Dr. Futó István, Csury Zoltán, Széll Péter) állhatott a dobogó legfelső fokára és ezzel 2016 után, ismét Európa bajnokok.

Második helyen Bartos Zoltán vezetésével a BDO CSAPATa (Vermes Dóra, Kelecsényi Péter, Aklan György, Kutassy László, Schömer Ágoston)

A harmadik bronz érmet pedig Paksi Álmos és a 100% CSAPAT (Nagy Márton, Marián Balázs, Bárány Attila, Tuss Réka, Ifi-Valde Christopher) akaszthatta a nyakába.

Az EB meglepetés csapata a Fiji (Kakas Máté, Földházi Krisztina, Kovács Márton, Spáh Attila, Vas Gergely, Melha Márton) volt, akik az előkelő negyedik helyre vitorlázták magukat.

Köszönjük a nagyszerű szervezést A Balatonfüredi Yacht Clubnak, akik méltó helyet biztosítottak az EB részére.

A közösségi oldalakon számos fénykép került publikálásra a verseny ideje alatt, melyeket a következő linkeken érhettek el:

Köszönjük Farkas Dávidnak a nagyszerű képet!

OD Trophy - III. forduló

07 Jul 2018

A hétvégén megrendezésre került az OD Trophy sorozat - és ezzel együtt a DELL Asso99 Ranglista sorozat - harmadik fordulója. Az egész hétvégén kiváló assos idő volt. A szombati nap többször húsz csomó feletti szél tette próbára a versenyzők technikai tudását és fizikai képességeit. Néhány hajónak - mivel ez volt a szezon első erősebb szeles versenye - akadt kisebb problémája a talpon maradással, de szerencsére komolyabb technikai probléma vagy sérülés nem történt.

A versenyt, magabiztos versenyzéssel a Majthényi Szabolcs vezette Fantomasso nyerte. Meglepetésre, második lett a Fazakas György kormányozta Tomasso, akik egyrészt két csapatból össze, valamint csak öten voltak, ami a hétvégi időjárásban nem számított éppen előnynek. Harmadik lett a Peecasso, Nyári Zsolt vezetésével.

Gratulálunk minden résztvevőnek a kitartó és korrekt versenyzéshez.

OD Trophy Második Forduló

10 Jun 2018

A hétvégén lezajlott a csopaki Asso ranglista verseny, a szokásos szélsőséges időjárási körülmények között.

Péntek éjjel egy komoly vihar csapott le déli irányból a kikötőben horgonyzó hajókra, sajnos a Kereked erre a szélre pont nincs felkészülve, de szerencsére jelentősebb károk nem keletkeztek.

Szombat reggel folytatódott még a zivataros idő és a versenyrendezőség először kiment, majd gyors ütembe visszaterelte a hajókat a  kikötőbe. Délig a parton vártunk, majd 1 órakor elindult az első futam egy kellemes keleties szélben

Sajnos a rajt után közvetlenül elszakadt a baloldali back stage-ünk alsó drótkötele, ezért gyors ütemben kifutottunk a kikötőbe.

Mivel ezt a kb 1 méteres drótkötelet gyorsan ki lehet cserélni, ezért 10 perces szerelés után már mentünk is vissza a  vízre.

A befutót már közelről szemléltük, az Infla Deus meggyőző (50-60m) előnnyel nyerte a futamot a BDO és a Peecasso előtt.

A második futamot gyengébb keleties szélben indították el. Ezt a futamot a szélcsíkok jellemezték.

Rögtön a rajt után a 100% kapott el agy felpörgést és ha az Infla Deuss-szal nem jön ki szerencsétlenül a találkozójuk, akkor elsőnek veszik a első bóját. A Voodoo szépen bejött vízről, de a terelő bóját nem jól vették, ezért rögtön visszaestek. A szél sajnos elfordult egy kicsit, így a hátszél és a következő krajc már nem tudott meglepetésekkel szolgálni. Ezt a futamot is az Infla Deus nyerte a 100% és a Pecasso előtt.

Gratulálunk a  győzteseknek!

Vasárnap már sajnos nem voltak kegyesek hozzánk az égiek. Volt két próbálkozása a zsűrinek, de a szél körbe fordult (szó szerint).

Kiemelném a Voodoo szereplését, új vitorlájukkal, jó sebességgel, folyamatosan a középmezőny elején vitorláztak :)

 

Mindenkit várunk Földváron a következő ODT fordulón!

Vadnai Tamás

Please reload

Rooster ASSO99 European Open - 2018

2018. may. 17.

Kedves Sporttársak

Nagy örömmel osztjuk meg az idei évi Rooster ASSO99 Európa Kupa versenykiírását. További részletek folyamatosan megosztásra kerülnek a weboldalon

Dear Asso Sailors

We are glad to publish the Notice of Race of Rooster ASSO99 European Open. Further details will be shared as soon as available on the website. Please follow us here!

OD Trophy - I. Forduló Balatonkenese

06 May 2018

Megkezdődött a 2018-as versenyszezon a One Design Trophy első fordulójával Balatonkenesén. A versenyre 5 Asso nevezett és állt rajthoz. Szombaton 8-10 csomós stabil északi szélben kezdődtek meg a futamok. Verőfényes napsütés volt a levegő gyorsan melegedett, így a kenesei fordulók történetében ritkán előforduló események is láthatóak voltak, mint pl több hajóról is hűsítő fürdőt vettek a versenyzők a futamok között.

A szél szerencsére végig kitartott és a versenyrendezőség elképzeléseinek megfelelően, négy jó futamot sikerült rendezni az első versenynapon. A futamok után a csapatok a parton hűsítették magukat tovább, majd este hat órakor kezdetét vette a tavalyi One Designe Sorozat díjátadó ünnepsége, mely keretében Hercsel Erik értékelte a tavalyi évet, valamint átadta a kupákat a díjazottaknak.

Vasárnap szintén verőfényes napsütésben és egy pár csomóval erősebb szélben kezdődött az első futam, közel a fűzfői öbölhöz. Itt a kreuz bója környékén komolyabb szélváltók voltak - az öböl sajátosságából következően.  Ezt a helyzetet a rendezőség jó helyzet felismeréssel pálya módosítással korrigálta, majd a nap második és egyben utolsó futamának pályáját jó két kilométerrel eltolta DNy-i irányba, valamint reagálva az erősödő szélre a pályatengelyt két kilométeresre nyújtotta.

A második futam nagyszerű körülmények között zajlott. A versenyrendezés végig magas színvonalú volt, korrektül történt a versenyzők tájékoztatása és rendezőség a lehető legtöbbet hozta ki az adott versenynap lehetőségeiből.

Kai Krause Levele

30 Apr 2018

Hello Assosok!,

Május 10-től május 13-ig rendezzük az Asso99 kupát Fraueninselben.

Nincs nevezési díj olaszoknak vagy magyaroknak. Van egy charter jachtunk is, csak vitorlákat hozzatok!.

Szálláslehetőségek a következők: Kemping a szigeten vagy a csónakház, vagy egy szállodai szoba, 


Remélem látjuk egymást!

Üdvözlet a bajor Luitpold hercegtől

Köszi Kai
Wind-Club 

OD Trophy első forduló

25 Apr 2018

Kedves Sporttársak!!!

Május 5-ével visszavonhatatlanul megkezdődik a 2018-as versenyszezon. Egyből egy fontos - ranglista versennyel - kezdünk, a One Design sorozat első fordulójával.

Reméljük sokatok felkészült a szezonra a hosszúra nyúlt téli pihenő alatt és nagy számban fogja magát képviseltetni a flotta.

 

Jó szelet kíván minden versenyzőnek az egész szezonra az Asso99 osztály vezetősége.
 

Please reload

Osztálygyűlés - 2018

2018. Feb. 22.

Az osztály idén is megtartotta az éves rendes osztálygyűlését a Bubba's Captain  (ex. John Bull) Pub-ban. Az idei évben a meghívók - talán túl időben történő - kiküldése ellenére az átlagosnál kisebb létszámban képviselte magát az osztály a gyűlésen. A következő napirendi pontok kerültek megtárgyalásra:

1.   Tavalyi év (2017) értékelése

 • önálló bajnokság, jól sikerült rendezés és parti események, komoly mezőny

 • augusztusi aktivitás nagyon leesett (Füred Kupa, OB idején ranglista verseny)

 • megemelkedett a Dell támogatás (1M-ről 1,5M-ra)

 • újabb csapattal nem bővültünk 2017-ben

 • EB győzelem, az elmúlt 3 évben magyar egység nyert!

 • legnagyobbat előrelépő hajó díjat nem osztjuk ki (nincs jelentős előrelépő)

 • aktív létszám változatlan, tagdíj befizetés csökkent (420eFt-ról 300eFt-ra)

 

2.   2018-es terv:

 • EB és OB külön időpontban, külön helyszínen

A Fantomasso kérésére az OB új időpontra került és szeptember 6-9 között kerül megrendezésre a csopaki Kereked által. Az új időpontot a rendezők és az MVSZ is jóváhagyta. Időpontok frissítve a Viharban és a versenynaptárban találhatók.

 • újabb csapat bevonása (személyes meggyőzés)

=> az osztály támogatja a hajó költségeit (500 eft egyszeri összeggel)

 • A Szövetség 3 ranglista versenyt vár el, 8 hajós részvétel

 • A megszavazott 8 ranglista verseny:

  • 4 ODT; Kékszalag; EB, OB, Félszigetkerülő (időpontok a versenyaptárban)

  • továbbra is pénzdíjas  a ranglista (200, 100, 50) a DELLEMC segítségével

 

3.   Tagdíj javaslat:

 • A tagdíjak mértéke nem emelkedett. Csak az egység indulhat el a EB-n vagy OB-n, aki befizeti a tagdíjat

Szavazás alapján jóváhagyásra került

 

4.   Manchaft börze

Javaslat érkezett egy legénységi rendszer kidolgozására, amivel napra készen és azonnal nyomon követhető a legénység elérhetősége és bevonhatósága. Ennek részleteit Kántás Gyula és Földházi Kriszta dolgozza ki. Részletes tájékoztatás megküldésre kerül a tagok részére.

5.   Bajnoki futamok

Igény merült fel, hogy az időjárási változékonyságra és a bajnokság rövid időtartamára való tekintettel, mérsékeljük a kiírt bajnoki futamok számát 10-ről 8-ra. A jelenlévők úgy döntöttek, hogy a kérdés fontosságára való tekintettel erről külön szavazást kezdeményez az osztály vezetése, melyről értesíti a Kormányosokat / Tulajdonosokat.

 

6.   Osztálykapitányi tiszt megújítása

A jelenlévők egyhangú szavazással megerősítették Vadnai Tamás osztálykapitányi tisztségét újabb két év időtartamra!!!

Gratulálunk és újra sok sikert kívánunk a munkájához!!!

Jó szelekben és versenyekben gazdag

Boldog Új Évet

Kívánunk!!!

wind_forecast.jpg
 • Facebook Social Icon
 • YouTube Social Icon
mvsz-logo-2022.png
vituki_kht.png
bottom of page