top of page

MAGYAR ASSO 99 OSZTÁLY HIVATALOS HONLAPJA

December 23, 2017

Kekellemes Ünnepeket

Kívánunk minden kedves Sporttársunknak és családtagjainak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket

November 30, 2017

ASSO European Open - 2018

VÁLTOZÁS

A szövetség nem vállalta az áltaunk kért időpontban a rendezvény lebonyolítását, ezért azonos időpontban, de új rendezővel kerül megrendezésre a jövő évi ASSSO99 Európa Kupa.

Az új rendező a Balatonfüredi Yacht Club (BYC).

A helyszín változatlan: Szövi telep Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 11, 8230

November 25, 2017

ASSO99 European Open - 2018

Kedves Sporttársak!

 

Lezárult az egyeztetés a jövő évi Asso EB és OB  időpontjai és helyszínei kapcsán.

 

Az internetes szavazást követően nagy arányban nyert a Kékszalag utáni időpont, így az Asso EB (Európa Kupa) július 29-én, vasárnap 12,00-kor kezdődik Füreden a Magyar Vitorlás Szövetség rendezésében. Az utolsó futam augusztus 1-én, szerdán legkésőbb 14,00-ig rajtolhat el.

Kértem a szövetség vezetőit, hogy adjanak kedvezményt annak az egységnek, aki mindkét versenyen elindul.

 

Az Asso OB pedig szeptember 13-án, csütörtökön kezdődik Csopakon a Kereked Klub rendezésében és 16-ig, vasárnapig tart majd.

 

Az időpontok és helyszínek rövidesen hivatalosan is megjelennek a szövetség 2018-as versenynaptárjában.

 

Jó szelet

Vadnai Tamás

Osztálykapitány

October 18, 2017

Asso Évadzáró Beszámoló

Kedves Sporttársak,

Végérvényesen véget ért a 2017-es versenyévad, megtörtént a Díjátadó a Corinthia Hotel csodálatos környezetében. Sajnos a díjazottakon kívül igen kevesen jelentetek meg, sajnálom, hogy kihagytátok a lehetőséget az összejövetelre. 

 

A nagy forgalom miatt kis várakozással kezdődött a díjátadó, ezalatt megkóstoltuk a finom falatokat és megbeszéltük az aktuális élményeinket, gondolatainkat.

 

A díjátadó elején röviden összefoglaltam az évad eredményeit, értékeltem a bajnokság színvonalát, mind a versenyek lebonyolításában, mind a mezőny minősége tekintetében. Az évad felemásra sikerült, mivel az augusztusra meghirdetett ranglista versenyeken nem volt induló. Ezt a sajnálatos tényt értékelnünk kell majd a következő osztály gyűlésünkön.

 

A Díjátadón megjelent Dienes-Oehm Tivadar is a Dell EMC képviseletében, akinek köszönet a folyamatos támogatásért.
Tivadar szintén köszöntötte a megjelenteket és kifejtette szándékát a jövőbeli együttműködésünkről.

 

A 2017-es Asso99 Dell EMC ranglista győztese az Infla Deus csapata lett, Detre Szabolcs kormányzásával, a második a Fantomasso lett, Majthényi Szabolcs vezényletével és harmadik a Fazakas György vezette Csimborasszó lett. A nyertesek átvették a díjaikat
 
Ezúton is gratulálok a győzteseknek ebben a szoros versenyben. 

És végül osztálykapitányként megköszöntem Földházi Kriszta és Kántás Gyula munkáját, akik nagyon aktívak és lelkesek az osztály életében és már együtt készülünk a 2018-ra, amikor nálunk lesz az Asso Európa Kupa (EB) megrendezés joga.

 

Jó időtöltést a téli időszakban is!

Vadnai Tamás

Osztálykapitány

October 04, 2017

Asso Évadzáró - 2017

Kedves Sporttársak

Lassan, de - sajnos - biztosan közeledik az évad vége. Ebből az alkalomból idén is megtartjuk a már hagyományosnak mondható, Évadzáró Díjkiosztó Ünnepségünket, mely keretében jutalmazzuk az évad során a legjobb teljesítményt nyújtó egységeket, valamint még utoljára összejön az osztály, mielőtt mindenki le téliesítené a hajóját.

 

Idén  a Corinthia Hotel Budapest biztosít, az osztályhoz méltó, magas színvonalú helyszínt a rendezvény részére.

 

A rendezvény időpontja: 2017. október 19. 18:00

Melyre ezúton sok szeretettel meghívunk minden kedves Asso-s Sporttársat.

September 15, 2017

Félsziget kerülő Széchenyi István Emlékverseny

Szombaton került megrendezésre a 2017-es évad utolsó Dell Asso99 Ranglista versenye. Ez idén is a Félsziget kerülő volt. Az idén is rangosnak mondható eseményen több mint 200 hajó állt rajthoz, melyből 165 hajó sikeresen is teljesítette a távot. A nagy számú hajó között az egyik legnépesebb osztályt idén is az Asso99 osztály alkotta, kilenc hajóval felsorakozva, mely kilenc hajóból mindenki sikeresen teljesítette a távot.

Mivel ez a verseny volt az utolsó ranglista verseny, is és az élen elég komoly tülekedés volt, így a nagy létszámú induló várható volt. A versenyt nagy csatában a Vadnai Tamás kormányozta BMW Sailing Team nyerte. Második lett a Detre Szabolcs kormányozta Infla Deus. A dobogó harmadik fokára a Fazakas György vezette Csimborasszó csapata állhatott fel.

Gratulálunk minden résztvevőnek a tisztes helytálláshoz a versenyen.
 

September 01, 2017

Asso99 European Open - 3. nap

A mai nappal befejeződött az Asso99 Európabajnokság a garda-tavi Brenzoneben. Az utolsó nap sem telt eseménytelenül. Komoly 25 csomó feletti szélben zajlottak a futamok, mely eredményeként a tervezett három futam helyett csak két futamot tudtak megtartani a rendezők.
Nagyszerű hír, hogy az utolsó nap eredményei nem befolyásolták az eddig is vezető helyen álló hajó végső helyezését, így nagy örömmel adjuk hírül hogy a 2017 évi Asso99 Európabajnok a Nyári Zsolt kormányozta Peec...asso csapta lett. A Detre Szabolcs vezette Equilor szintén megőrizte az ötödik helyét. Sajnos a Dr. Kovács Janos Balazs vezénylete alatt álló Picabo az első futam alatt felborult, mely következtében partra kellett vontatni. Ennek következtében az első futamot nem tudták befejezni, illetve a második futamon elindulni. Így sajnálatos módon vissza csúsztak a kilencedik helyre. Szerencsére személyi sérülés (tudtunkkal) nem történt. Reméljük ez hamarosan megerősítésre is kerül a legénység által.

August 31, 2017

ASSO99 European Open - 2. nap

A mai napon folytatódtak az Asso EB küzdelmei. A rendezőség két futamot bonyolított le a mai napon, melyből egyet a Detre Szabolcs vezette Equilor nyert meg.

Az eddig öt futam után (egy ejtő futammal) továbbra is vezet a Nyári Zsolt által kormányzott Peecasso. Stabil versenyzéssel tartja negyedik helyét a Dr. Kovács János vezette Picabo és a futam győzelmének köszönhetően feljött az ötödik helyre az Equilor.

Feszült figyelemmel várjuk a híreket az utolso versenynapról, amit szombaton 8:30-kor tervez kezdeni a rendezőség.

Hajrá Lányok, Fiúk!!! Hajrá Magyarok

August 30, 2017

ASSO99 European Open

A mai nap megkezdődött a 2017 évi ASSO99 Európabajnokság. Jó szélben három futamot rendeztek a szervezők. A 17 hajóból álló nagyon erős mezőnyben három magyar csapat is képviseli a hazai osztályt.
Nagy örömünkre az első versenynapot követően vezet a Nyári Zsolt kormányozta Peecasso, negyedik helyen áll a Dr. Kovács János Balázs vezette Picabo és csak egy kicsit lemaradva a hetedik helyen a Detre Szabolcs kormányzása alatt álló Equilor.
Nagyon szép eredmény fiúk!!! Csak Így tovább!!! (vagy egy kicsit jobban :)
Az első napi beszámolót a hajónaplóban olvashatjátok

August 19, 2017

Osztályelőírás módosítás

A Nemzetközi Asso99 Osztályszövetség 2017. augusztus 14-ével módosította az osztály előírás 1/a pontját. Ezen módosítás következtében az Asso99-es osztályban a legénység maximálisan száma HÉT fő lehet.

July 30, 2017

Országos bajnokság - 2017

Vasárnap véget ért a 2017 évi ASSO99 Magyar Bajnokság.

az idei évben 15 hajó nevezett a bajnokságra. 14 magyar és egy német (női) csapat állt fel a csütörtöki rajthoz. A rendezőségnek sikerült minden futamot a terveknek megfelelően, stabil, legalább 5-6 csomós szélben lebonyolítania. A kedvező időjárásnak köszönhetően, a tervezett 10 futamot hiánytalanul, halasztások nélkül tudta teljesíteni az osztály.

A rendezés - az évek során már megszokott módon - kiváló volt és idén a partirendezvényekre is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők. A hely kellemes hangulatát színvonalas vacsorával és élő zenével emelték rendezők. A bajnokság másik fontos jellemzője volt, hogy egyetlen óvási eset sem történt.

A 10 futam során számos taktikai és technikai csata zajlott a versenyzők között, melyből végül a Litkey Farkas kormányozta ASSO Le Mio került ki győztesen. Őt követte szorosan a Fantomasso, melyet Majthényi Szabolcs kormányzott. A dobogó harmadik fokára pedig a Picasso csapata állhatott, Nyári Zsolt vezetésével.

Köszönjük Minden résztvevőnek, hogy jelenlétével emelte a bajnokság színvonalát és reméljük, hogy hasonlóképen sikerült hasonló jó versenyekben lesz még részünk a szezon hátralévő részében.

Gratulálunk minden résztvevőnek és kívánunk jó szelet!

Osztályelőírás módosítás

Kedves Sporttársak

Az ASSO99 osztály nemzetközi szabályai 2017. január 1-i hatállyal a csatolt dokumentumban foglaltak szerint megváltoztak.

June 25, 2017

OD Trophy - Balatonföldvár - Eredmények

A hétvégén került megrendezésre a One Design Trophy verseny sorozat harmadik fordulója Balatonföldváron. Ez a forduló egyutal a Dell ASSO99 Ranglista verseny harmadik fordulója is volt. A versenyen a(z el)várt nyolc hajó állt rajthoz. Szombaton nagyszerű időben három futam lebonyolítására került sor.

A versenynapot követően, színvonalas parti rendezvények keretei közt élvezték egymás társaságát a versenyzők. A versenynapot gálavacsora és élőzenés mulatság zárta.

Vasárnap, a reggeli zápor elvonultával, egy kissé szélcsendes időben futott ki a csapat és csak futam megrendezésére volt lehetőség, az időszakosan megélénkülő szélben. A közelgő fronttal a szél is leállt és verseny rendezőség lefújta a második futamot és ezzel együtt a versenynapot is.

A OD Trophy balatonföldvári versenyét a Fantomasso nyerte Majthényi Szabolcs kormányzásával. Második lett a Detre Szabolcs vezette Infla Deus. A harmadik helyet nagyon szoros versenyben a Csimborasszó szerezte meg, Fazakas György kormányzásával.

A részletes eredményeket megtaláljátok a az OD Trophy oldalunkon.

June 11, 2017

OD Trophy - Csopak- Eredmények

A hétvégén került sor a One Desing, valamint a DELL ASSO99 Ranglista sorozat második fordulójára.

Az ASSO osztály a legnépesebb osztályok egyikeként, kilenc hajóval teljesítette ezt az állomást. Ez nem csak azt eredményezte, hogy változatos, jó futamok voltak, hanem egy újabb lépést tettünk a szövetségi elvárások irányában is, merthogy ez a forduló a szövetségi ranglista verseny is volt egyben.

A roppant változatos körülmények között, végül a rendezőségnek öt futamot sikerült lebonyolítania, mely végén az Detre Szabolcs kormányozta Infla Deus került győztesen. Második lett a Dr. Kovács János vezette Picabo. Harmadikként a BMW Sailing Team állhatott fel a dobogóra, melyet Vadnai Tamás kormányzott.

Ezzel az eredménnyel megváltozott a sorrend mind az OD Trophy, mind pedig az Asso Ranglista sorrendjében.

Részletek a hajónaplóban.

June 05, 2017

OD Trophy II. Forduló - Csopak

Hétvégén startol az idei OD Trophy - és ezzel egyidejűleg a DELL Asso99 ranglista verseny - második fordulója. Mivel ez a verseny minden szempontból jelentős versenynek számít az Asso osztály életeben (MVSZ Ranglista verseny, ASSO Ranglista verseny, ODT Ranglista verseny), számítunk a nagy számú részvételre.

A versenykiírást a lenti linkre kattintva érhetitek el.

May 21, 2017

MET Kupa - Kiírás

Hétvégén startol a MET Kupa Balatonföldváron. Igaz idén ez a verseny nem került fel az ASSO ranglista versenyek listájára, ám várhatóan a tavalyi verseny mintájára egy magas színvonalú, jó versenynek ígérkezik. Reméljük az időjárás is kegyesebb lesz hozzánk mint a múlt hét végén :)

May 10, 2017

ASSO99 Hungarian Open 2017

Kedves Sporttársak

Megszületett az idei Asso bajnokság kiírása, mely dokumentumot a lenti linket találjátok. Az idei bajnokság, az országos nagyhajós bajnokság helyszínétől és időpontjától külön kerül megrendezésre, így reméljük, hogy még több hajó fog tudni részt venni az eseményen.

Kiírás (pdf)

We publish the notice of race of Asso99 Hungarian Open 2017. We glad to announce the race will be held separately from the Hungarian Championship (supervised by the representatives of Hungarian Sailing Associations of course). Because the separate date and place, we really hope higher amount of competitors on the race.

Notice of Race (pdf)

May 08, 2017

Szezon kezdés 2017.

Kitartó ámde hosszas téli álom után, a kenesei One Design Trophy I. fordulójával, visszavonhatatlanul megkezdődött az idei verseny szezon. Ez a forduló egyben a DELL ASSO99 Ranglista Sorozat első fordulója is volt.

Az OD Trophy rendezőségének - valamint számos assos sporttárs - kérésére, az idei évtől az az OD versenyek aktuális rangsorát külön is publikáljuk az oldalon. Az aktuális rangsort megtaláljátok a versenyek/OD Trophy menüpont alatt.

A szombati versenynapot követően, a szokásokhoz híven a 2016. évi sorozat díjkiosztójára került. Asso osztályban a 2016-os sorozatot az Infla Deus csapata nyerte, Detre Szabolcs kormányzásával. A második lett a Csimborasszó, Ifj. Fazakas György kormányzásával. A harmadik helyet pedig a Dr. Kovács János vezette Picabo legénysége nyerte el. Részletes eredmény listát itt olvashatjátok.

A hétvégi versenynap részleteit pedig a hajónaplóban.

May 07, 2017

ASSO Ranglista verseny a Chimsee-n

A német ASSO osztály bővíti az német asso ranlista versenyek listáját. Ennek köszönhetően egy újabb versennyel bővül a lista.

A következő német ranglista versenyre május 25-28 között, kerül sor a Wassersportverein Fraueninsel e.V. rendezésében.

A jelentkezési határidő: május 14.

Részletek a kiírásban!!

May 01, 2017

OD Trophy - I. forduló

Induló a 2017-es verseny szezon!!!

kezdésnek egyből egy OD versennyel kezdünk, mely forduló beleszámít a DELL ASSO99 Ranglista Sorozat-ba is.

Kérjük a csapatok jelezzék részvételi szándékukat a Titkárságtól megkapott meghívóban.

Jó Szelet Mindenkinek

March 20, 2017

Kipróbálnál egy ASSO-t egy szezonon át?

A költészet napja alkalmából egy újszerű formában tesszük közzé az ASSO flotta kezdeményezését.

 

Tüzesen süt le a nyári nap sudára,

Te mégis a gép előtt ülsz egy üveg irodába?

Felesleges dolog tovább vacakolni,

Gyere el hozzánk, egy szezonra Assozni!

 

Fogd a haverokat és irány a tó,

A csapatot már várja egy meseszép Asso!

Jókedv kacagás akad majd bőven,

részletek meg itt, az alábbi linken:

Beharangozó

 

Lelkes csapatok jelentkezését várjuk,

Éltetek legnagyobb kalandját kínáljuk!

February 14, 2017

Osztály Gyűlés

Kedves Osztály! 

Ma sikeresen lezajlott az idei flottagyűlésünk.

 

A főbb megállapodások között a kiemelt 8 Verseny-t, már az Asso99-Versenynaptárban megtaláljátok, de álljon itt is, időrendben:
 

május 6-7            Kenese ODT I.

jún 10-11             Csopak, ODT II.

június 24-25        Földvár ODT III.

július 6-8             49. Kékszalag

júli 27-30             Asso Országos Bajnokság

aug 12-13            Füred ODT IV.

szept 2-3             MVSZ Ranglista Verseny

szept 16              Félszigetkerülő

 

Tehát a fentebbi versenyeken várunk el tőletek, kiemelt aktivitást. 
Továbbra is a 8 megjelölt versenyből, legalább 5-ön el kell érnünk a legkevesebb 8 hajós indulást, az osztály-státusz megtartásához. Reméljük, tavalyhoz hasonlóan, ez nem fog problémát jelenteni.

Jó hír, hogy a Dell továbbra is elkötelezett támogatója az osztályunknak, és az idei OB-n (ami a tavalyitól eltérően önállóan kerül megrendezésre Földváron) a parti rendezvényeken is meg fog jelenni.
Az OB egy napjának extra, záró futamaként osztályunk karitatív tevékenységet vállalt hátrányos helyzetű gyerekek vitorláztatása formájában. Az esemény további részleteiről, majd még - ahogy közeledünk a dátumhoz, - írunk.

 

Felmerült továbbá, új hajók bevonása (re-aktivizálása) a versenyéletbe. Erre volt pár javaslatunk, meglátjuk, dolgozni fogunk az ügyönJ

 

Ezeken kívül továbbra is, ha versenyekkel/ versenyszervezéssel kapcsolatban bármilyen problémátok, aggodalmatok van, keressetek minket, igyekezni fogunk a következő évben is, mind az itthoni mind a külföldi versenyzéseteket, minél gördülékenyebbé tenni. Igyekszünk a szervezőkkel a minél jobb kapcsolatok kialakításában és veletek a gyors és rugalmas kommunikáció elősegítésében.  

Ezúton is köszönjük az elmúlt évben belénk vetett bizalmat, igyekezni fogunk a továbbiakban is a ti érdekeiteket szem előtt tartva működni!

Jó szelet Mindenkinek

Az ASSO99 Osztály Vezetősége

February 13, 2017

Osztály gyűlés - Napirendi pontok

2017. február 15.-én tartja az osztály az éves rendes találkozóját.

Tervezett napirendi pontok:

 1. A tavalyi év rövid értékelése 

 2. Beszámoló a gazdálkodásról

 3. 2017-es tervek 

  • osztály erősítése, versenyeken való részvétel fokozása

  • bevételek

  • kiadások

  • új hajók bevonása a flottába

  • egyéb társadalmi szerepvállalási lehetőségek

 4. Ranglista versenyek meghatározása, az OB programjának megvitatása (futamok száma, parti programok, karitatív program)

 5. A 2018-as bajnokság helyszínének megvitatása

January 15, 2017

Külföldi verseny időpontok

A 2017. évi versenynaptár kiegészítésre került a Németországban megrendezésre kerülő főbb versenyek, valamint az Európa bajnokság időpontjaival. Részleteket a versenynaptárban találjátok.

January 04, 2017

Osztály gyűlés - Időpont

Idén is várunk minden kedves Assos sporttársat a szokásos évindító osztály gyűlésre a John Bull Pub-ba, 2017. február 15-én 18:00-tól.

 

Főbb témák:

 • Tavalyi év összefoglalója - elért eredmények

 • Idei év célkitűzéseinek ismertetése

 • Ranglista sorozat összeállítása.

A Szövetség egyenlőre még nem publikálta a 2017-es versenynaptárat, így az oldalunkon még nincs fent. Egyenlőre még csak a szövetség oldalán érhető el.
Az ASSO honlapon viszont megosztásra kerültek a potenciális ranglista versenyek időpontjai. Kérlek ezeket nézzétek meg és ha valakinek vannak még javaslatai, akkor azt juttassa el Kántás Gyulának (gyula@kantas.hu), aki felrakja a honlapra.

January 01, 2017

Könyv ajánló

Hamarosan megjelenik Csernusi Gábor, a magyar vitorlázás történetét összefoglaló könyve, melynek ajánlóját a Compass Magazin oldalán olvashatjátok bővebben.

Please reload

Jó szelekben és versenyekben gazdag

Boldog Új Évet

Kívánunk!!!

wind_forecast.jpg
 • Facebook Social Icon
 • YouTube Social Icon
mvsz-logo-2022.png
vituki_kht.png
bottom of page