top of page

MAGYAR ASSO 99 OSZTÁLY HIVATALOS HONLAPJA

Unitef Kupa - 2020

2020. 10. 05.

A hétvégén került megrendezésre, hagyományosan az Unitef Kupa, melynek természetesen idén a Spartacus Vitorlás Egylet adott otthont. Az előrejelzéseknek megfelelően, gyönyörű vitorlázó idő volt mindkét nap. Az első nap egy túra verseny kerül lebonyolításra, mely a 15 csomó feletti szélben - a papírforma szerint - az Assok dominanciájával zárult. Első lett a Majthényi Szabolcs kormányozta Fantomasso csapat, második a Paksi Álmos vezette 100% . Hetedikként futott a TomAsso csapata Vadnai Tamás vezetésével és tizenegyediknek az idei szezonban debütáló Asso Le Mio csapat Pillmann László vezényletével. Nagyszerű teljesítmény!

Vasárnap annyira jó szél volt, hogy a rendezőség egy kis parti halasztással kezdett, hogy hátha enyhül egy kicsit. 11 órakor el is rajtolt a mezőny és egy futam került megrendezésre, melyet magabiztosan hozott a TomAsso csapata. Majd érkeztek Álmosék is a 100%-al. 

Nagyszerű vitorlázó időben jó verseny volt. Sajnos a díjátadó idén elmaradt, de szerencsére a verseny nem... És valójában ez a lényeg.

Gratulálunk minden versenyzőnek, aki részt a hétvégi versenyen!

Ízelítőül egy rövid videó a vasárnapi befutóról

Félszigetkerülő - Eredmények

2020. 09. 19.

A hétvégén rekord számú nevezővel került megrendezésre a 2020. évi Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny. Az asso osztály idei évadjában ez volt az utolsó ranglista verseny, ahol szinten kvázi rekord számú asso nevezés történt, hiszen tizenegy Asso állt rajthoz!!! Ennél többen csak a Magyar Bajnokságon volt több induló, igaz ott voltak külföldi legénységek is.

Az égiek nagyszerű vitorlázó időt adtak jutalmul a versenyzőknek, ami persze nem jelentette azt, hogy egyszerű lett volna teljesíteni a kitűzött pályát. A félsziget kerülőre jellemzően idén is renget trükkös rész akadt, illetve küzdeni kellett még az óriási mezőny meglehetősen megtermett hajóival is. Szerencsére szakértelemben sem volt hiány, amit az is bizonyít, hogy az első tucat célba érő egység egyharmada Asso volt!!!! Így ez az idei félszigetkerülő verseny méltó lezárása volt az idei ranglista versenynek.

És ha már ranglista, akkor azért nem feledkezzünk el az eredményekről sem. Idén is elindult a versenyen a Majthényi Szabolcs kormányozta Fantomasso csapata, ami azért tölthette aggódással a többieket, mert Olcsiék idén minden versenyt megnyertek, ahol indultak. Ez most is így történt. Nagy csatában alig fél perces különbséggel tudták maguk mögé utasítani a fiatal versenyzőkből álló BDO csapatát, mely hajót most Weinber zsófi kormányzott. Harmadik helyen végzett, de még mindig egy percen belül az első hajóhoz képest a Paksi Álmos vezette 100% csapata.

A ranglista első helyét már a versenyt megelőzően sem lehetett elvenni a Fantomasso csapatától, amit a mostani győzelmükkel minden kétséget kizáróan meg is erősítettek. A ranglista második helyén a mostani nagyszerű szereplésével a 100% csapata nyerte meg és sikerült harmadik helyét megtartani az idén kiegyensúlyozott - és ami még enné is fontosabb - aktív versenyzést nyújtó Fiji legénysége, Dr. Kakas Máté vezényletével. 

A fent felsorolt versenyzőkön kívül természetesen gratulálunk minden résztvevőnek és reméljük mindenki jól érezte magát ezen a nagyszerű vitorlázó napon.

A hétvégén kerül megrendezésre a - reméljük nem rendhagyó - Őszi Pünkösdi Regatta, melyre már jelenleg is közel 200-an neveztek. Reméljük minél több Asso is képviselteti magát, mert Szécsényi Bálint kedves meglepetéssel készül a résztvevőknek! :)

Addig is jó szelet mindenkinek!

Ja.... és mindig azt mondják, hogy rakjak fel képet... Hát az most nincs :( Van helyette viszont video :)

Fantomasso Finish

OD Trophy - Balatonfüred

2020. 08. 17.

A hétvégén megrendezésre került az idei évad utolsó - szokásos - balatonfüredi fordulója. Az előrejelzésnek megfelelően 8 asso várta szombaton a rajtot. Sajnos a rajt viszont nem jött el :( A kezdeti vízi halasztás, a biztosan előre látható reménytelenségből adódóan, hamar átment parti halasztásba. A versenyrendezőség folyamatosan figyelte a helyzetet kint a vízen, de kiszemelt terület csak fürdőzésre volt alkalmas.

A Bravo pályat délután kivonszolták, még Csopak elé, de Sipi jó érzékkel ülve hagyta az Alfa pálya versenyzőit. A Bravo pályán versenyzőknek ugyanis széria tartozék a motor - nem úgy mint az assonál - aminek most nagy hasznát is vették, mert a tükör vízen hasítottak a célterület felé. De sajnos futamra már nekik sem futotta :( Ezek alapján borítékolható volt a másnapi korai ébresztő, annál is inkább, mert az előrejelzés még a szombatinál is kisebb szelet jósolt.

Vasárnap reggel nyolcra tűzték ki az első futamot, melynek Sipi is neki rohant, majd kifelé menet már jelezte a rádión, hogy: "... nem kell úgy kapkodni :(". Kis várakozást követően a Csopak előtti víz terülten mégis csak elkezdett kialakulni valami szél féle a szokásos reggeli keletiből, nagyjából 90 fokról. A rendezőség kapva is kapott az a lehetőségen és elindította az első - és sajnálatos módon - az utolsó futamot. A nem túl ideális körülmények között a futamot  és így a 2020. évi Füred Kupát a Fantomasso nyerte, akinek a nyakán loholt a frissen összeállt BYCes csapat, Weinber Zsofi kormányzásával, majd pedig nagy csatában a harmadik helyre az Equilor futott be.

A folyamatosan gyengülő szélben Sipinek már nem volt lehetősége újabb futamra, így a part felé mutatott :( A Bravo pálya még reménykedett némi frissülésben, de sajnos nem jöbb be, így két óra napozást követően, ők is a partot választották.

Ezzel kialakult az idei ODT Trophy végleges sorrendje, melyet idén magabiztos versenyzéssel a Kakas Máté kormányozta Fiji legénysége nyert meg. Második lett az Infla Deus csapat Detre Szabolcs vezényletével és harmadik lett a Majtényi Szabolcs vezette Fantomasso Csapat.

A ranglista versenyből hátra van még egy versenynap, a Félsziget-kerülő, ám ennek az eredményétől függetlenül az idei ranglista győztes már biztos megvan. Ez csapat idén a Fantomasso Csapata lett, akik behozhatatlan előnyre tettek szert.

Gratulálunk a versenyzőknek a kitartáshoz- főleg ezen a hétvégén volt rá nagy szükség :).

Találkozunk a Félsziget-kerülőn.

Asso99 Európa Kupa 2020 - Brenzone

2020. 08. 05.

Kedves Sporttársak!

Megjelent az idei Asso EB versenykiírása, melyet lenti linken találtok.

OB2020_02.jpg

Asso99 Magyar Bajnokság - FitOut Kupa

2020. 08. 17.

Vasárnap befejeződött a 2020. évi Asso99 Magyar Bajnokság - FitOut Kupa.

Címvédőként a Fantomasso csapata nyerte az idei Bajnokságot, Majthényi Szabolcs kormányzásával.

A kiélezett küzdelem során a 17 hajós nemzetközi mezőnyben már 9 futam után eldőlt az első 2 hely sorsa, hiszen a kialakult sorrenden az utolsó futam már nem változtatott volna.

Vasárnap a szél hiánya miatt amúgy sem sikerült futamot rendezni, így elmaradt a végső összecsapás a bronzéremért, amit így a Csimborasszo (kormányos Fazakas György) szerzett meg. A második helyen a nagyszerűen kezdő Infla Deus végzett Detre Szabolcs kormányzásával, akik két napig magabiztosan vezették a mezőnyt, de a harmadik napon már nem tudták folytatni ezt a szériát. A versenyen végig kitűnő szelekben zajlottak a futamok, de nagyon trükkös, változatos körülmények között, így nem a sebesség dominált az eredmények kialakulásában, hanem inkább a taktikai megoldások megfelelő alkalmazása. A sűrű mezőnyben már egy kis hiba is megbosszulta magát, de néha egész hátulról is fel lehetett zárkózni, ha jó vonalakat választott az ember. A szoros csatákban 5 különböző hajó is tudott futamot nyerni, de az összetettben a kiegyensúlyozott teljesítmény fizetett a legjobban.

A bajnokságot követően, magabiztosan vezeti a Fantomasso csapata, de lesz még lehetőség a visszavágásra, 10 nap múlva a Kékszalagon.

Gratulálunk minden résztvevő csapatnak a sportszerű versenyzésért és sok sikert kívánunk a szezon hátralevő részére.

A bajnokságról készült képek elérhetők a Spari facebook oldalán.

Album 1

Album 2

Album 3

Jó Szelet!

Asso99 Hungarian Open FitOut Cup - Notice of Race

2020. 07. 14.

Dear Competitors

Just to be on the safe side, see the NoR attached below :)
 

See you soon on Balatonföldvár !

kenese_OD_2020.jpg

OD Trophy - III. forduló

2020. 07. 06.

A hétvégén megrendezésre került az OD Trophy harmadik fordulója, ami egy elég gyors tempót tükröz, mivel még csak július eleje van. Az Asso osztálynak ugyan ez lábra jön, mert jövő héten kezdődő bajnokság előtt eggyel több lehetőség volt az edzésekre, és versenytapasztalatok szerzésére, illetve voltak olyan szerencsések, akiknek most jöttek ki egyes technikai hibái, nem pedig a bajnokságon, amit így bőven van még idő 

orvosolni. Volt akinek a vitorlája szakadt, de volt akinek a felhúzó kötele :(.

A kenesei forduló szokásosa nem a legnépesebb mezőnyt vonza az assos világban, ám így örömteli esemény volt, hogy egy régi hajó, új tulajjal és csapattal újra versenybe szállt. Új gazdás lelet az ASSO Le Mio és Lipovits Zoli kormányzása alatt máris eljött egy OD versenyre. Ezúton is üdvözöljük őket az osztályban és kíván sok sikert nekik és Jó Szelet a versenyzéshez.

A hétvége időjárás előrejelzése alapvetően jónak ígérkezett. Szombatra, amikorra is négy futamot tervezett a rendezőség, 10-13 csomós alapszelet jósoltak, ami folyamatosan gyengül a nap folyamán. Az első futam még rendben le is zajlott, ám a második futamot már lelőtték, azt követően is pedig komoly csóválásokba kezdett az északi és elég macerás volt a futam rendezés.

Egyedül a Fiji csapatát nem zavarta a szél, így ők az szombati négy érvényes futamból négyet hoztak, így eléggé magabiztosan várhatták a vasárnapi napot.

Vasárnap a kezdeti reggeli szél a start idejére pont leállt, majd jött egy déli frissülés, ami szintén csakhamar kifulladt és újra északiba váltott. Ekkor a rendezőség két gyors futamot rendezett, melyből a másodikat a második creuz bolyánál befuttatták.

Ezt követően alakult ki a végső sorrend, ami nagy meglepetést már nem hozott. Első lett a FIJI csapat Kakas Máté vezényletével. Második az Infla Deus, ami természetesen Detre Szabolcs kormányzott, és harmadik az Equilor legénysége, Huber Péter Lél kormányzásával.

Gratulálunk minden versenyzőnek! Találkozunk a bajnokságon jövő héten Földváron!

Készült néhány nagyszerű fotó a Kenese Marina Port és Török Brigi jóvoltából, amit ezúton is köszönünk (lásd lenti link).

106333625_1638247643000398_4090809626173

OD Trophy - II. forduló

2020. 06. 29.

A hétvégén megrendezésre került a One Design Trophy második fordulója, melynek idén a F.W. Raiffeisen Kupa volt. Sajnálatos módon idén a Fehérszalaggal egy időben került lebonyolításra a verseny, így kissé mérsékeltebb volt a versenyzői létszám - a Fehérszalagon :). Örvendetes volt látni, hogy a legnépesebb osztály most is az ASSO osztály volt, kilenc nevezett és rajthoz álló egységgel. Az időjárás nem volt olyan kegyes a

versenyzőkhöz, mint tette az első forduló idején, így négy, alapvetőn gyenge szeles futamot tudott lebonyolítani a rendezőség a szombati napon. A vasárnapi kánikulában volt még egy próbálkozás... de az sajnos nem járt sikerrel. Szerencsére így is érvényes lett a verseny, melyet magabiztosan a Fantomasso Csapata nyert meg, Majthényi Szabolcs vezetésével. Második lett a 100%-legénysége, Paksi Álmos vezénylete mellett és harmadinak a Nyári Zsolt kormányozta ASSO ért oda a dobogóra.

Gratulálunk Minden résztvevőnek és találkozunk hétvégén Kenesén a harmadik fordulón!!!

Kereked_fantomasso_01.jpg

OD Trophy - I. forduló

2020. 05. 14.

Kedves Sporttársak

Kitartó, ámde hosszú várakozást követően, a hétvégén végre megrendezésre került ide évi első ranglista verseny, melyet rendhagyó módon a Kereked Vitorlás Egyesület szervezett meg. Az idei évben - mondhatni itt is rendhagyó módon :) - a időjárás kegyeibe fogadta a rendezőket és két szinte tökéletes vitorlázó napot adott, melyhez a szervezők pedig hozzá tették a maguk részéről a

körülményekhez képes profi rendezést. Az évindító versenyen, kilenc hajó állt rajthoz és küzdött az elemekkel. illetve egymással.

Az első nap négy futamot sikerült rendezni, melyet Dániel Gábor jó érzékkel ráindításokkal pörgősebbé, így minden hajó osztály még a délutáni szél leállás előtt korrektül be tudta fejezni a futamait.

Mindkét nap a délnyugati szél volt a meghatározó a versenypályákon és meglehetősen stabil volt az iránya, így nem kellett pálya módosításokkal húzni az időt, pöröghettek a futamok. A második napon megy stabilabb, dinamikusabb állandóan 10 - 14 csomó körüli szél jellemezte a pályát, melyben a rendezők könnyedén bonyolították le a tervezett két futamot. Itt nem szükség ráindításra, mert elég jó sebességgel beértek a hajók a célba és nem volt szükség várakozásra.

A flotta mozgásán egyáltalán nem érződött, hogy ez az év első ranglista versenye, így az eredményeken is látszott, hogy mindenki keményen oda tette magát és nem most nem voltak egyeduralkodók a pályán. A legapróbb hiba is könnyen megbosszulta magát.

Végül szoros küzdelemben az idei Kereked OD-t a Fantomasso Csapata nyerte, Majthényi Szabolcs kormányzásával. Második az Infla Deus Csapat lett, amit szokás szerin Detre Szabolcs vezetett. Harmadik pedig a Tomasso Legénysége lett, Vadnai Tamás kormányzásával.

Gratulálunk minden résztevőnek... Találkozunk két hét múlva a földvári OD-n !

2020. évi ranglista versenyek

2020. 05. 25.

Kedves Sporttársak

Lassan visszatér az élet a vízre és vele együtt érkezünk mi is. Ami újabb jó hír, hogy a jelenlegi információink szerint, egyetlen tervezett ranglista versenyünk sem marad el!!!, Egy kis módosítás történik a sorrendben, de ez azért belefér. Úgy néz ki, hogy a - maradék - szezon eleje meglehetősen zsúfolt lesz, mert az egyből 3 OD verseny lesz egy hónapon belül.

Kérünk minden flotta tagot hogy az éves versenynaptáraikban az OD versenyeket és a félszigetkerülőt részesítsék előnyben, hogy az flotta idén is bezsebelje az aktív osztály státuszt!

Jó szelet mindenkinek!

Újabb - jobb - hírek a Szövitől

2020. 05. 08.

Kedves Sporttársak!

Újabb, most már lényegesen jobb hírekkel szolgál a Szövetség az idei versenyszezonról

Vitorlásszövetség Rendkívüli Hírlevele

2020. 03. 26.

Kedves Sporttársak!

Ezúton tesszük közzé a Magyar Vitorlásszövetség rendkívüli hírlevelét.

Asso99 Osztálygyűlés 2020.

2020. 02. 26.

Kedves Sporttársak!

Idén is megtartottuk az éves rendes osztálygyűlésünket Vadnai Tamás vezetésével.

Az osztálygyűlésen 7 egység képviselte magát.

1. 2019 értékelése

 • két új taggal bővült az osztály (Yuppie – Kovács Zoli, Tomahawk – Kántás Gyuszi)

 • OB nagyon jól sikerült, THE nagyon odatette magát

 • ranglista versenyeken szép létszám (Kenese kivételével)

 • tagdíj befizetés kicsit emelkedett (300eFt-ról 360eFt-ra)

 • EB kifjezetten jól sikerült, 20 hajó, 8 nemzet

2. 2020-as terv:

 • OB-t a Spartacus VSE rendezi július 16-19 között Földváron. Ez lesz a 20.ik Magyar Bajnokság, mely idén kiemelt figyelmet kap.

 • sajnos a DELL szponzoráció nem folytatódik

 • újabb csapat bevonása olyan tulajdonos megtalálása és meggyőzése, aki finanszírozni tud egy - hajót, csapatot tudunk verbúválni

 • 7 ranglista verseny:

     - 4 ODT; Kékszalag; OB, Félszigetkerülő (időpontok Viharban)
     - Szövinek leadva 3 ODT, OB, Félszigetkerülő (ebből 4-en kell legalább 8 hajónak indulnia)

     - A Ranglista díjazását az osztály felfüggeszti, amíg nincs újabb sponzor

 • EB augusztus 27-29 Brenzone, Olaszország

3. Tagdíj javaslat:

 • 40 eft/hajó, csak az egység indulhat el az OB-n, aki befizeti a tagdíjat. A díj mérétkéről külön szavazást fog az osztály kiírni.

 • aki elindul mindhárom ODT versenyen az OB-ig, az mentesül a tagdíj fizetés alól


4. Osztálykapitány választás

A jelenlévők egyhangú szavazással újra megválasztották Vadnai Tamást! Köszönjük neki az eddigi munkát és sok sikert kívánunk neki az idei évre!

5. Díjátadó

Vadnai Tamás osztálykapitány kiosztotta a jelenlévő egységek között a díjakat.

OGY_2020.jpg

Évad Nyitás

2020. 02. 14.

Kedves Sporttársak!

A hagyományokhoz híven, idén is az osztálygyűléssel kezdődik az idei szezon, melyet 2020. február 27.-én 18 órai kezdettel tarunk a már jól ismert Bubba's Captain Pub-ban (ex Víghajós John Bull Pub).

Idén az osztálygyűléssel egy időben kerül sor a 2019-es értékelésére is, valamint a ranglista díjátadó ünnepségre, melyen feltétlenül számítunk minden assos részvételére!

wind_forecast.jpg
 • Facebook Social Icon
 • YouTube Social Icon
mvsz-logo-2022.png
vituki_kht.png
bottom of page