top of page

MAGYAR ASSO 99 OSZTÁLY HIVATALOS HONLAPJA

Évadzárás

2019. Dec. 19.

Vadnai Tamás osztálykapitány évadzáró szavai kíséretében kívánunk mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket!

Asso99 European Cup - 2019

2019. Oct 07.

Chiemsee adott otthont a 2019-ben Asso99 Európa Kupának. Az előrejelzéseknek megfelelően a Bajor Herceg rengeteg energiát tett a verseny szervezésébe, ami azt jelentette, hogy Európán (Német, Belga, Svéd, Olasz, Svájci) kívül, Kanadából, az USA-ból, Ausztráliából, is érkeztek versenyzők, ami négy napig izgalmas csatákat vetített előre. Magyarországot három csapat (Fiji, Tomasso, Peecasso) képviselte.

Csütörtökön délután megtartott első futamon 8-10 csomós szél fogadott minket. A helyismeretnek köszönhetően a német egységek mutatták az utat, míg mi nagyokat pislogva térképeztük fel a lehetőségeket. Futamok után kiértékelve a történéseket arra jutottunk, hogy a Nádas Kupa név jobban illett volna erre a napra. Aki a rajt után korábban, és akár negatívot húzva is ornitológiai túrára indult, annak bőven volt miből gazdálkodnia a többiek előtt, egy-egy ritkább madárfaj felbukkanása esetén. Na de vissza a versenyhez. Az elsőt, és innentől még két futamot magabiztos vitorlázással a Leopold Fricke által kormányzott Spasso Per Sei nyerte meg. A Peecasso csapat a második futamra vette elő a látcsövet, és az első futam hetedik helye után két második helyezéssel zárta a napot. A Kakas Máté és csapata 12-4-7 helyezésekkel a hetedik helyről nézelődhettek előre, míg a Vadnai Tamás és csapata 9-5-8 helyezéseket ért el.

Pénteken nagyon gyenge szellő borította be a tó másik oldalát, de nálunk szinte semmi sem volt. Egy kis halasztás után kivitték az egységeket, hogy egy utolsó napsütötte vitorlázáson is legyenek túl még ebben az évben. Délutánra felerősödött a szél egészen 5 csomósra, és elérkezettnek látta a rendezőség a csapatok harci díszbe szerelését. A 4. és az 5. futam lebonyolítását tűzték ki célul. Az elsőben a Tomasso vezetett a krajc bójánál, és a gyengülő szélben a legrövidebb utat választva haladtak a kapu felé. Mi is ezt éreztük célravezetőnek. A mezőny második fele a nádas irányába kihalzolva, majd a nádast érintve vissza élvezték a lágy csobogást, amit a hajó sebessége okozott. Míg a mezőny eleje barátságosan végig nézte, hogyan kell 100m előnyből 200m hátrányt faragni, és be is zsákolni a futamot, hiszen a kapuknál befuttatták a mezőnyt. Így pórul jártunk mi is, meg a Tomasso csapat is. Második futamra a nádas felé orientálódva, de bátorságunkat még meg nem találva haladtunk, csak a második hátszélre vállaltuk be markánsan a nádast. Amit az első szakaszokon eladtunk, azt most visszakaptuk. Második helyen futottunk be. Így a napi eredmények: Tomassonak 9-4, Fijinek 7-7, nekünk 13-2. Délutáni kalandozásunk elmaradt, mert éppen Németország újraegyesítését ünnepelték szerte az országban, így a szállásunkon talált ping-pong asztalba fojtottuk minden energiánkat.

Szombatra megérkezett a várva várt szél-csapadék kombináció. Ami minden vitorlázó kedvence, különösen, ha a hőmérséklet nem megy 8C foknál magasabbra. Az igaz, hogy nem unatkoztunk és a hajó is száguldott mintha a szomszédos autópályán lennénk, de a hőérzetünk néha bele-bele piszkált ebbe az idilli képbe. A 20-22 csomós szélben a Tomasso csapata zseniálisan ment, az első futamot meg is nyerhették volna, ha a célvonal előtt nem rontják el a fordulójukat. Így másodiknak futottak be a Spasso Per Sei előtt, mi harmadikként értünk célba. A szél tovább erősödésével indult a következő futam amit a Tomasso megint uralt és most be is húzták az első helyet mi a másodikként futottunk be és a  befutóra forduló Spasso Per Sei negyedik helyen törte el az árbócát. A Fiji 11-12 helyeket futott. Majd az árbóctörésnek és a szél bizonytalanságának köszönhetően, több mint egy órát várakozással töltöttünk a vízen. A kollégák és a barátok ezeken a túrákon csak az tudják, hogy megint vitorlázni megyünk és az felér egy jó ránctalanító kezeléssel. Hát ez a tétel most be is igazolódott, mert esőben kb. 25 csomós szélben, az Assoval élmény várni a következő rajtot. Végül a hibernálás után, a szél 15 csomósra gyengülésével, elindították a nyolcadik futamot. A Peecasso csapata meg is nyerte, hála az arckezelésnek. 😊 A szél északiasra fordulásával már nem a nádas, hanem az autópálya felöli rész volt a jó választás. Itt is ki kellett menni a partig, szinte fel az autósztrádára, de figyelni kellett nehogy a matrica leolvasó automata büntetést küldjön. Ez a győzelem nekünk jól jött, hiszen vezettünk, és az ellenfelünk kiesett a játékból. A befutó után látjuk, hogy a Tante Berta nevű asso, az játszótársunk vitorláját öltötte magára. Huha, a fele sem tréfa, ezt a futamot úgy kell végig vinni, hogy még két helyet kell közénk rakni. Ennek megfelelően szépen az élen vitorlázva megnyertük a futamot. Ám aprócska malőr történt a rajtnál, mégpedig korai rajt miatt kióvtak minket ebből a futamból. Így a Spasso Per Sei nyerte az Európa Kupát Leopold Fricke kormányzásával. A verseny végén két magyar egység is a dobogóra állhatott, hiszen a Peecasso a második helyen végzett, míg a Tomasso csapat a harmadik lett. A Fiji csapata 12 helyen zárták a kilenc futamot.

HUN-139 Peecasso csapat: Nyári Zsolt, Petrányi Zoltán, Szaplonczay Péter, Kaltenecker Károly, Gereben Mátyás, Farkas Bence

Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny

15 Sep 2019

Idén is nagy érdeklődés övezte az Asso Ranglista verseny záró futamát, a Félsziget-kerülőt, hiszen több mint 200 hajó kísérte figyelemmel a nyolc asso versengését. Néhányan nagy igyekezetükben még meg is előzték az assokat. Itt a hangsúly a néhányon volt, hiszem a győztes asso - aki idén a Fantomasso lett - az abszolút sorrendben az előkelő hatodik helyen végzett. Második lett Paksi Álmos vezette 100% csapat és harmadik lett a lassan már "Félsziget-kerülő specialista" Fiji csapata lett.

A mezőny a 10 órás rajtot követően egy kellemes 12-14 csomós ÉÉK-i szélben indult meg a cső felé. Három perc elteltével tarka bőszeles vitorlák százai jelentek meg a Füred előtti vízterületen. Alapvetően mindenki backboardon loholt a tihany-rév irányába. A révet követő fordító után sokan még tudták tartni a bőszeles vitorlákat. Ekkorra már az abszolútban vezető hajók majdnem a sajkodi fordító bójánál voltak. A tömegben mind a startnál mind pedig a tihanyi domb árnyékában kialakult szélcsendes zónákban nehéz volt pozíciót és előnyt szerezni. Visszafele már nem történ komolyabb stratégia váltásra okot adó változás. A tihanyi domb mögül kibújva, újra kellemes ÉK-i szél fogadta mezőnyt és lehetett loholni a hajógyári pályajelhez, majd onnan a füredi befutóhoz. A mezőny eleje alig több mint két óra alatt teljesítette a távot, de szinte az összes asso három órán belül beért.
Nagyszerű vitorlázó idő és méltó lezárása a 2019-es ranglista versenysorozatnak.
Gratulálunk minden résztvevőnek és jó szelet mindenkinek a szezon még hátralévő versenyeihez :)

U.I.: Most már mindenki viseljen mentő-mellényt!!!

Asso99 European CUP - 2019

04 Sep 2019

Kedves Sporttársak

 

Megjelent az idei Asso Europa Kupa kíírása és már folyik a nevezés. Az idei esztendőben meglehetősen népes mezőnnyel tervez neki vágni a német mezőny az kupának. Jó lenne ha minél több magyar egység is rajthoz állna a németországi EB-n :)

 

Jó szelet minden résztvevő egységnek!
 

OD Trophy IV. - Füred Kupa

11 Aug 2019

A hétvégén megrendezésere került a One Design versenysorozat ide negyedik és egyben záró fordulója a Balatonfüredi Yacht Club rendezésében.

A BYC idén is hozta a várt jó  formáját a rendezés tekintetében, ám az időjárás nem annyira a szél tekintetében. Sajnos az első versenynapot a mezőny a parton töltötte a szélhiány következtében. Néhány part menti szélcsík ugyan jelent meg a vízterületen, mely arra alkalmas volt, hogy az újonnan szerveződött csapatok kicsit gyakoroljanak, ám pálya kitűzésére már nem :( A szombati nap után a zsűri úgy döntött, hogy előre hozza az a másnapi első futom startját reggel 9-re és négy futamot helyezett kilátásba.

Ez utólag jő döntésnek bizonyult, mert a reggeli 12-14 csomós szél a levegő melegedésével hamar tompulni kezdett és végül a rendezőknek három érvényes futamot sikerült kihozni a versenynapból, majd a fél kettes befutást követően a flottát a part felé irányították. Annyi szél még épp volt, hogy mindenki szépen be tudott vitorlázni a kikötőbe.

A három futam után a kupát a Nyári Zsolt vezette Piccasso csapata nyerte, Második lett az Infla Deus csapat Detre Szabolcs kormányzásával és harmadik lett a számos fiatalt bevont Tomasso csapat Vadnai Benjaim vezetésével.

Fontos megjegyezni, hogy ez verseny nagyon fontos volt a Flotta szempontjából, mert több év kihagyást követően most újra nagy létszámban képviseltette magát az osztály. Továbbá megjelentek a flotta régi új tagjai is mint a Yuppie, amit Kovács Zoli kormányzott és Kadlicsek Marci adta a szakmai vezetést, valamint a Tomahawk, Sótonyi Botond kormányzásával és Kántás Gyula szakmai vezetésével. a hajón. 
Gratulálunk minden nyertesnek és résztvevőnek. Következő ranglista verseny a Félszigetkerülő egy hónap múlva.

Képek a versenyről a BYC honalpján: https://byc.hu/galeria/fured-kupa-one-design-trophy-kupa-fordulo-2019/

51. Kékszalag

20 Jul 2019

Véget ért az idei évad legrangosabb vitorlás eseménye... az 51. Kékszalag. Az idei szalag időjárása nem kedvezett az Assoknak... talán ennek is volt betudható, hogy ilyen alacsony volt a nevezett Assok létszáma. Összesen hét hajó nevezett, melyből végül hat futott célba.

Volt viszont egy örömteli Asso vonatkozása is idei Kékszalagnak. A idei Kékszalag győztes hajót az Asso flottában is aktívan vitorlázó Petrány Zoltán lett, akit számos a Peecasson versenyző vitorlázó társunk segített és volt aktív tagja a győztes csapatnak.

Neki is és természetesen az összes (assos) vitorlázónak szívből gratulálunk a kitartáshoz és a jó eredményekhez.

Országos Bajnokság - Média anyagok

09 Jul 2019

Kedves Sporttársak

A bajnokság ideje alatt (is) folyamatosan publikálta a THE a fénykép anyagokat a Facebook oldalán, melyeket most összefoglalóan itt is közzé teszünk.

Valamint a megosztotta a egy közös google drive mappában

Mindenkinek jó szórakozást a képek a böngészéséhez és a videók tanulmányozásához.

És köszönjük a THE-nek hogy ezt lehetővé tette! :)

Asso99 Országos Bajnokság - Eredmények

07 Jul 2019

Szerdán kezdődött és vasárnappal fejeződött be az évad legfontosabb ASSO eseménye az Országos Bajnokság. Örvendetes, hogy az idén egy új egység - a rég nem látott Tomahawk - is nevezett a bajnokságra, valamint a Yuppie új legénysége is beköszönt az utolsó napra, ám így is "csak" 13 egység nevezett ebben az évadban.

A szombati naptól eltekintve ideális időjárás várta a versenyzőket és a verseny rendezők nagyszerű szakmai munkával, nyolc jó futamot bonyolítottak le a résztvevők részére. Változatos szélviszonyokat mindenki próbálta a maga oldalára állítani, ki öt fővel rajtolt és a bőszeles szakaszokban bízott, ki a súly korlát maximális kihasználását tartotta szem előtt, ők a creuz-os szakaszokban hoztak a mezőnyön.

Végül négy nap után, rettentő szoros közdelemben és a tavalyi évhez kísértetiesen hasonló sorrend alakult ki az élen. Az idei magyar bajnok a Fantomasso csapata lett, Majtényi Szabolcs kormányzásával. Második lett a Nyári Zsolt vezette Peecasso csapata és a bronzérmet idén is a Detre Szabolcs vezette Infla Deus csapat nyerte.

A nagyszerű rendezésnek köszönhetően - amit köszönünk a THE Csapatának - remélhetőleg minden résztvevő jól érezte magát, valamint érdekes jó futamokban volt része.

Köszönjük a kiváló szervezést és a részvételt az idei bajnokságon.

Találkozunk következő ranglista versenyen, ami a Kékszalag lesz Július 18-án.

ODT III. Forduló - F. W. RAIFFEISEN Kupa

30 Jun 2019

A  hétvégén megrendezésre került az OD Trophy versenysorozat III. fordulója, a már szokásos módon a Raiffeisen Kupa keretében.

Az idei év legnépesebb mezőnye állt a rajthoz Asso osztályban, kilenc hajóval. Az első nap négy futam indításból kettő lett érvényes a változó irányú gyenge, sokszor leálló szélben. De hát ilyen egy Balaton átúszás :) Másnap viszont már nagyszerű időben vághattak neki a versenyzők a futamoknak, melyet a rendezők ki is használtak és négy futamot rendeztek. Így végül sikerült teljesíteni a kitűzött hat futamot, melyből egy kieső volt már.

A versenyt magabiztos versenyzéssel a Majthényi Szabolcs kormányozta FantomAsso csapata nyerte. Második lett a Dr. Kovács János vezette Picabo, és harmadik lett a TomAsso csapata Vadna Tamás vezetésével.

OD Trophy - II. forduló

01 Jun 2019

A hétvégén megrendezésre került az OD Trophy II. fordulója. A szokásokhoz híven ennek a fordulónak a Kereked Vitorlás Egyesület adott otthont. Az előzetes várakozásokkal szemben sajnos elmaradt a magas (10 hajó) nevezési létszám és sajnos csak 7 hajó nevezett a versenyre. A hét hajó viszont egy nagyon jó szombati versenynapot tudhatott magáénak, hiszen jó 15 csomós szélben a rendezőség négy futamot rendezett. A futamok meglehetősen pörgősre sikeredtek, aminek eredményeként a harmadik futam startjáról több egység is hiányzott, pedig - állítólag - volt rádió forgalmazás is.

A vasárnapra sajnos elfogyott a szél, így sajnos vasárnap már nem sikerült futamot rendezni, így maradt a szombati sorrend a végeredmény.

A kerekedi OD fordulót magabiztos versenyzéssel a BDO csapata nyerte, Bartos Zoltán kormányzásával. Második lett az Infla Deus csapat, kormányos: Detre Szabolcs. Harmadik lett az Vadnai Tamás vezette TomAsso csapat.

Gratulálunk minden résztvevőnek.

Következő forduló Földvár!

Évadnyitó - Belfex Nagydíj eredmények

12 May 2019

A hétvégén ünnepélyes keretek között, a hagyományokhoz híven a Balaton koszorúzásával, megkezdődött a 2019. évi vitorlásszezon. A 12 órai rajtot követően 218 nevezett egység több mint 900 versenyzője,  gyengülő keletiben vágott neki a távnak. Kezdetben a délről érkezők tűntek szerencsésebbnek a meglehetősen változó időben, ám az alsóörsi bólyát követően sokszor leálló szélben kellet magát mindenkinek vissza verekednie a tihanyi második pályajelhez. Sajnos a szél nagyon kedvezett a versenyzőknek. A szinte folyamatos irányváltozások komoly leállásokkal párosultak. A rendezőség hiába hozott ésszerű döntést, hogy a tihanyi pályajelnél befuttatja az egytestű mezőnyt, ennek ellenére is csak 10 egytestű (és két katamarán Füreden) tudott befutni 16:30-as limitidő előtt. Az elrajtolt hat asso közül is sajnálatos módon csak a Paksi Álmos kormányozta 100% ért célba. Gratulálunk az eredményhez, a többieknek pedig gratulálunk a kitartáshoz, a végsőkig hajtottak.

A lenti képen és linken találtok néhány képet az emlékezetesebb pillanatokról.

Jó szelet Mindenkinek!

ASSO99 German Open 2019 - Notice of Race

05 May 2019

In the name of the German Asso99 class association and Luitpold Prinz von Bayern we would like to invite you to the German Open 2019. It is organised by Wassersportverein Fraueninsel Chiemsee and takes place from May 30th to June 2nd at lake Chiemsee, on the beautyful women's island in the middle of the lake. Please find attached the Notice of Race.

At the moment we already have 8 boats registered but it will become more than ten.
We would be very happy if some Hungarian crews would take part as well. Please share this e-mail with all your Hungarian boat owners, helsman, helmswoman and crew.
We are happy to inform you, that we offer a reduced entry fee of € 250,- instead of € 300,- for foreign teams.
You can register online through manage2sail or if that doesn't work you can send an email to WVF directly (info@wvf-chiemsee.de) or simply to ourselfes (info@asso99.de).

Thank you very much in advance. We look forward to see you at lake Chiemsee.

Best regards,
 
Mit besten Grüßen

 

Alexandra Carls
Wind Club e.V. | Deutsche Klassenvereinigung Asso99

OD Trophy - I. Forduló

27 Apr 2019

Az előzetes terveknek megfelelően a mai napon véget ért a 2019 One Desing Trophy és az DELL Asso99 Ranglista verseny első fordulója. Mind a két nap derekas szél fogadta a versenyzőket, ami néhol annyira erősre sikeredett, hogy a második versenynap halasztással kezdődött az erős szél miatt.

Az idei kenesei szezonnyitón sajnos az Asso osztály nagyon kis létszámban (három hajó) képviseltette magát. Reméljük a következő ranglista versenyeken már nagyobb lesz a versenyzési kedv.

A versenyrendezőség próbálta kihozni a lehető legtöbbet a rendelkezésre álló lehetőségekből, így első nap négy futamot bonyolítottak le. Ekkor már nem volt veszélyben kupa átadása. A szezon eleji erős szél próbára tette a csapatokat. Kicsit még darabos volt mozgás és az év közi rutinok még nem működtek teljes mértékben, ami nem is lett volna probléma de ebben az időben ez komolyan megbosszulta magát, így több csapat is kisebb fetrengést mutatott be a pályán. Szerencsére ennyivel mindenki megúszta és komolyabb technikai vagy személyi sérülés nem történt. Más osztályoknál többen a vízben végezték, volt ahol csak a vordeck esett be, igaz ő vitte magával a hajó korlátot is, hogy mindig tudjon mibe kapaszkodni, de volt ahol a kormányos esett ki egy spontán geneackeres haulzolást követően. De ő legalább nem sodródott el a hajótól, mert mind a két lába beszorult a kormány rúd és deck közé, így csak a feje volt a víz alatt.

A verseny rendezők a második napon a parti halasztást követően kb f12kor vízre vitték a mezőnyt és egy darab futam lebonyolításával gondolták befejezik a vasárnapot. A szombati versenynap után a TomASSO csapata három futam győzelemmel biztosan vezetett és valójában - ha tudják, hogy csak egy futam lesz vasárnap - akkor már ki sem kellett volna menniük. De ők kimentek! A rajtnál az Infla Deus szép finoman kitologatta őket a rajt vonal azon részére, ahol már korai rajtosnak számítottak, amit ők valamilyen oknál fogva nem vettek észre és ezt rendezőség egy OCS-al jutalmazta. Ám ez a végső eredményen már nem változtatott!
Az idei szezonnyitót nyerte a TomASSO Csapta Vadnai Tamás kormányzásával, második lett a Detre Szabolcs vezette Infla Deus Csapat és harmadik a lett a BDO, amit Bartos Zoltán kormányzott.

Így az első állomás alkalmával, amikor még nincs kieső futam a Trophyban, elő állt az a furcsa a helyzet, hogy a Kupát ugyan a TomASSO nyerte meg, ám az ODT egyenlőre az Infla Deus vezeti.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Következő állomás a Csopak!!!

Jó Szelet!

2019. évi Asso99 Magyar Bajnokság - Kiírás

25 Apr 2019

Kedves Sporttársak

Nagy örömmel tájékoztatunk benneteket, hogy megszületett a 2019. évi Asso99 Magyar Bajnokság kírása. Nagyszerű, hogy a bajnokság hivatalos - teljes - neve idén is Fitout Asso99 Magyar Bajnokság. Köszönjük a bizalmat!

A versenynek időpontja július 4-7, Helyszín a THE.

Csatoltam a versenykiírást.

Amennyiben bárkinek bármilyen kérdése van, vagy valamilyen segítségre van szüksége ahhoz, hogy el tudjon indulni a bajnokságon, állunk rendelkezésére.

Asso99 Hungarian Open 2019 - Notice of Race

25 Apr 2019

Dear Friends!

We are pleased to inform you that the Notie of Race of the 2019 Asso99 Hungarian Open is borned. It is great that the official - full - name  of the Competition is Fitout Asso99 Hungarian Open this year too. Thank you for your confidence!

The competition will take place on July 4-7, Venue on THE.

I have attached the Notice of Race.

If you had any questions or you would need some help in order to start the tournament, don't hasitate contact to us.

Ranglista versenyek várható résztvevői

23 Apr 2019

A szezon elején megkértük a kormányosokat, hogy előzetesen jelezzék, hogy mely ranglista versenyeken terveznek részt venni. Ennek eredménye a linken található táblázat

https://doodle.com/poll/36w9tpvqrrvt6b5b

Itt folyamatosan nyomon követhető, hogy melyik csapat hogy tervezi a részvételét a versenyeken. Ezt az oldalt a kormányosok folyamatosan frissíthetik a szezon folyamán

Előre is köszönjük az aktivitást!!! 

Please reload

Osztálygyűlés - 2019

2019. Feb. 28.

Idén is megrendezésre került az ASSO99-es osztály évi rendes osztálygyűlése a mostanra már hagyományosan a Bubba's Captain Pub-ban. Az osztálygyűlés kedvéért lassan a télnek is vége szakadt és meleg rekord is megdőlt. A résztvevők száma sajnos nem dőlt meg, ám a várthoz képest így is több hajó képviseltette magát az összejövetelen.

Az osztálygyűlésen kilenc egység képviselte magát.

 

1. Tavalyi év (2018) értékelése

 • EB nagyon jól sikerült, rendezés és parti események, 15 induló, kevés szél

 • szeptemberi OB szerényebb, csak 9 induló, itt se volt sok szél

 • Dell támogatás (1M-ra ment vissza)

 • aktív létszám változatlan, tagdíj befizetés kicsit emelkedett

2. 2019-es terv:

 • OB-t a THE rendezi július 4-7 között Tihanyban

 • újabb csapat bevonása (fiatalítás)

- VVSI csapat, esetleg THE csapat, hajó kellene!!!

- az osztály támogatja a hajó költségeit (500 eft egyszeri összeggel)

 • 7 ranglista verseny:

  • 4 ODT; Kékszalag;  OB, Félszigetkerülő (időpontok Versenynaptárban)

  • Szövinek leadva 3 ODT, OB, Félszigetkerülő (ebből 4-en kell legalább 8 hajónak indulnia)

 • EB  október 3-6 között lesz Chiemsee, Németország Idén azért tettünk be csak 7 ranglista versenyt, hogy ezzel is teret engedjünk a sporttársaknak külföldi versenyek felé, ilyen a németországi EB is.

 • Európai ranglista újraindítása. A ranglista versenyeinket leadtuk az újraélesztett európai ranglista sorozatba.

 • Új kezdeményezésként jelent meg az idei évben, a hajóosztály népszerűsítése érdekében, hogy az idei Félsziget-kerülőre minden induló egység legalább egy celebet hozzon magával a hajóra.

 • A flotta összetartás jegyében az idén tervezzük egy olyan versenynap létrehozását, mely keretében a hajólegénységek egyes tagjait elcserélik egymással a csapatok, hogy egy kicsit jobban megismerjék egymást, illetve tapasztalatot tudjanak cserélni egymással közvetlenül a versenypályán. Ennek részleteiről a későbbiekben informáljuk a tagokat.

 

3. Tagdíj javaslat:

 • tavaly elfogadásra került: csak az egység indulhat el az OB-n, aki befizeti a tagdíjat

 • aki elindul mindhárom ODT versenyen az OB-ig, illetve az OB-n, annak nem kötelező a tagdíj fizetés.

Év elei visszaemlékezés

25 Jan 2019

Szakértők szerint idén is biztosan lesz nyár, így biztosan lesz 2019-es szezon is. Az idei szezont - is - hagyományosan egy osztály gyűléssel fogja kezdeni az osztály, melynek pontos időpontját hamarosan publikáljuk. Addig is fogadjátok szeretettel Vadnai Tamás osztálykapitány összefoglalóját a tavalyi évről, mely megjelent a Magyar Vitorlás Szövetség honalpján: http://www.hunsail.hu/hirek/asso-99

Please reload

Jó szelekben és versenyekben gazdag

Boldog Új Évet

Kívánunk!!!

wind_forecast.jpg
 • Facebook Social Icon
 • YouTube Social Icon
mvsz-logo-2022.png
vituki_kht.png
bottom of page